Aveţi şanse mai mari să deveniţi miliardari dacă vă mutaţi în Statele Unite
Marile averi ale lumii nu se fac peste tot la fel. În Statele Unite, cei mai mulţi dintre miliardari au reuşit să pună ban pe ban construind afaceri de la zero. La noi, în Europa, cei mai bogaţi oameni sunt cei care au avut rude cu stare. Deşi România e o ţară mică, lângă noi, să ştiţi, trăiesc 0,1% din miliardarii planetei.
De Redactia Observator la 04.01.2017, 21:04Marile averi ale lumii nu se fac peste tot la fel. În Statele Unite, cei mai mulţi dintre miliardari au reuşit să pună ban pe ban construind afaceri de la zero. La noi, în Europa, cei mai bogaţi oameni sunt cei care au avut rude cu stare. Deşi România e o ţară mică, lângă noi, să ştiţi, trăiesc 0,1% din miliardarii planetei.
În lume sunt, potrivit Forbes, 1.896 de miliardari. Cei mai mulţi dintre ei sunt din Statele Unite. Practic, SUA au 30% din miliardarii lumii.
Cei mai mulţi dintre ei au făcut bani serioşi după ce au fondat propriile companii, în timp ce aproape 29 de procente sunt copii de miliardari. Cam tot o treime dintre super bogaţii din State şi-au mărit conturile în bancă lucrând, pentru alţii, în domeniul financiar.
Dacă rămânem peste Ocean, ar trebui să ne uităm şi la Brazilia, unde trăiesc aproape 4% din totalul miliardarilor. Jumătate dintre ei şi-au moştenit averea şi doar 21 de procente au ridicat imperii financiare pornind afaceri de la zero.
Asia este continentul cu cei mai puţini miliardari. 9% dintre ei sunt în China. 40 de procente dintre bogaţii de aici şi-au fondat propriile afaceri. DAR, în China, venituri fabuloase au strâns şi cei care lucrează ca directori de companii. Ei reprezintă un sfert dintre miliardarii Chinei.
A doua ţară bogată din Asia este India, unde trăiesc 3,4% din miliardarii Planetei. Cei mai mulţi au primit averea de la părinţi.
Părăsim Asia şi ne oprim la bătrânul continent european. Ţara cu cei mai mulţi miliardari este Rusia, 6,7% din numărul total. Cei mai mulţi dintre ei, atenţie, 64 de procente au făcut bani cu ajutorul relaţiilor politice şi doar 21% din sectorul economic.
Exact acelaşi procentaj - 64% dintre miliardarii germani au averea moştenită. Doar 25% au pus ban pe ban prin afaceri.
După ce am colindat Globul, ne oprim în România, unde trăiesc 0,1% dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Ei bine, potrivit specialiştilor de la Institutul Peterson pentru Economie Internaţională, cei mai mulţi dintre super-bogaţii de la noi şi-au dobândit averea cu ajutorul diverselor conexiuni politice.
Puse cap la cap, averile celor mai bogaţi oameni din lume, ajung la 5.100 de miliarde de dolari. Adică de 20 de ori PIB-ul României.