Antena Meniu Search
x

Dorina Chiriac, sufletul Teatrului de Comedie

Dorina Chiriac e sufletul echipei de la Teatrul de Comedie. Dar a ajuns să joace, povesteşte chiar ea, dintr-o întâmplare.

Vezi și

Dorina Chiriac e sufletul echipei de la Teatrul de Comedie. Dar a ajuns să joace, povesteşte chiar ea, dintr-o întâmplare.

Dorina Chiriac e mamă. Şi actriţă. Pe scenă, dar mai ales în viaţa de zi cu zi, unde a avut un partener pe măsură. A trăit o poveste de dragoste cu năbădăi, ca-n filme, cu Florin Piersic Junior. Au împreună o fetiţă, Sonia.

Acum este însă cel mai aproape de fericire. În sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, Dorina pregăteşte premiera pentru Micul Prinţ.

Dorina Chiriac a ajuns din întâmplare la steaua ei. Nici măcar nu visase să fie actriţă. "Am dat examen, Liceul Pedagogic, şi am picat. Cu succes. Am luat toate probele eliminatorii şi am picat cu medie mare, dar se intra cu medie şi mai mare. Mi-a părut bine, în cele din urmă, pentru că am terminat Liceul Caragiale." 

Pe acelaşi subiect

Tatăl, inginer şi mama, profesoară de matematică, au fost sceptici, însă, când a ales actoria.

Acum, Dorinei Chiriac îi e clar că destinul ei era să strălucească pe scenă, să râdă şi să plângă cu oamenii care vin să o vadă jucând: "După 40 am ajuns la concluzia lui Gellu Naum, care zicea: "unde nu înţeleg, nu tulbur" şi las lucrurile în pace şi-mi dau seama că nu trebuie să existe neapărat o explicaţie."

A terminat Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale. Dar Dorina nu poate să aleagă între teatru şi film.

Doar că teatrul aduce bucurie pe scenă. Şi... cam atât.

N-are cine ştie ce planuri. Nici n-are nevoie. Teatrul o duce oriunde vrea ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri Mondene » Dorina Chiriac, sufletul Teatrului de Comedie