Ce cauze au incendiile de vegetaţie din Siberia, cea mai rece zonă locuită de pe Pământ
Siberia e devastată de incendii. Peste 2.000 de pompieri se luptă cu incendiile care au acoperit cea mai rece regiune din Rusia şi cea mai rece regiune locuită de pe Pământ.
De Redactia Observator la 04.08.2021, 18:06- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Potrivit Siberian Times, fumul este atât de gros încât blochează lumina soarelui, iar norii de smog au ajuns până deasupra oceanului Pacific. 36 de persoane, majoritatea copii şi bătrăni, au fost evacuate din oraşul Kylaiy.
Ce cauze au incendiile de vegetaţie din Siberia
Temperaturile ridicate au provocat incendii de vegetaţie şi pădure. Autorităţile locale au contorizat până acum 156 de incendii care au afectat două milioane de hectare de teren, o suprafaţă egală cu a unor ţări precum Slovenia.
Cea mai grav afectată regiune de incendii este Yakutia. "Plouă cu cenușă și toată zona e acoperită de un fum gros", relatează reporterii care au fost în zonă. Peste 2.000 de pompieri au fost trimişi în Siberia pentru a se lupta cu flăcările. În unele regiuni, elicopterele şi avioanele pompierilor au rămas la sol pentru că nu putea zbura din cauza fumului desn. Animalele sălbatice, afectate direct de incendii, şi-au părăsit habitatele naturale şi au invadat şoselele.
Potrivit măsurătorilor, care se fac de la sfârşitul secolului 19, luna iunie a acestui an a fost cea mai uscată. Potrivit agenţiei de presă chineză Xinhua, fumul degajat de incendiile din Siberia a ajuns până în unele zone din Mongolia.
Siberia este cea mai întinsă regiune a Rusiei şi e cunoscută drept "Regatul Permafrostului". Locuitorii din apropierea regiunii Yakutia spun că abia mai pot respira din cauza fumului gros.