Antena Meniu Search
x

Video Putin, atacat de hackeri chiar în timp ce se afla în direct, la televiziunea de stat: "Serios? Glumiţi?"

Vladimir Putin a fost martorul unui moment stânjenitor în timp ce se afla în direct la televiziunea de stat.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 17:28

Putin, atacat de hackeri chiar în timp ce se afla în direct, la televiziunea de stat: "Serios? Glumiţi?"
- Profimedia

Vladimir Putin a fost invitat la Rossiya 24, televiziunea de stat rusă, iar moderatorul a luat telefoane în direct pentru ca oamenii să-i adreseze întrebări preşedintului. Discuţiile lui Putin cu telespectatorii au fost întrerupte de hackeri, notează The Moscow Times.

La un moment dat, conexiunile s-au întrerupt, iar prezentatorul şi-a cerut scuze şi a dat vina pe faptul că apelurile veneau din zone îndepărtate ale Rusiei. Ulterior, prezentatorul a recunoscut că este vorba despre un atac cibernetic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Sistemele noastre digitale sunt lovite de atacuri puternice de tip DDoS", a spus prezentatorul. Reacţia lui Putin a venit imediat: "Glumiți? Serios? Se pare că avem și hackeri în Kuzbass (n.red. zona din sud-estul Siberiei)".

Rostelecom, cel mai important furnizor de servicii telecom din Rusia, a recunoscut atacurile şi a precizat că "au fost luate măsuri pentru a bloca aceste activități nelegitime". Şi Kremlinul a recunoscut oficial că a fost vorba despre un atac cibernetic. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentur agenţia de presă RIA Novosti că originea atacului este neclară, dar autorităţile investighează acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Putin, atacat de hackeri chiar în timp ce se afla în direct, la televiziunea de stat: "Serios? Glumiţi?"