”Este ca după război”. Reacțiile concurenților de la Asia Expres după atentatele din Sri Lanka
Sri Lanka era considerată destinaţia anului 2019. Insula fabuloasă, care strânge în fiecare an două milioane de turişti străini, are acum toate aeroporturile închise.
De Redactia Observator la 21.04.2019, 23:11Sri Lanka era considerată destinaţia anului 2019. Insula fabuloasă, care strânge în fiecare an două milioane de turişti străini, are acum toate aeroporturile închise. Nimeni nu vine, nimeni nu pleacă până când autorităţile nu sunt sigure că teroriştii nu au pregătit şi alte atacuri. La 7 mii de kilometri depărtare de teroarea din Sri Lanka, în România, concurenţii sezonului doi Asia Express sunt în stare de şoc. Timp de trei săptămâni, probele emisiunii s-au ţinut în locuri în care acum domină haosul. Vedetele de la noi au lăsat acolo prieteni buni.
Trei săptămâni a stat Ana Morodan în Sri Lanka, la filmările pentru Asia Express.
Probele din emisiune au dus-o pe ea şi pe partenerul ei inclusiv în zona vizată de atentate.
” Nici nu-mi vine sa cred, am niste prieteni acolo”, spune Ana Morodan.
Vestea că acele locuri în care a întâlnit oameni frumosi au fost aruncate în aer a şocat-o. Mai ales că şi-a făcut prieteni în zonele aflate acum sub teroare.
ANA MORODAN: Chiar le-am scris unor oameni cu care am ţinut legătura si mi-au scris ca sunt bine, doar că este o stare de teroare incredibilă In Sri Lanka era asa o stare de smerenie, era foarte calzi, nu erau intruzivi, erau pasnici. Mi se pare foarte socant.
Atentatele l-au şocat şi pe Şerban Copoţ, un alt concurent care a trăit aventura Asia Express în Sri Lanka.
ȘERBAN COPOȚ: Chiar o cursa de ultima şansă s-a ţinut într-o biserică creştină. Șocul este imens. Stau şi mă gândesc dacă am umblat prin locurile alea şi aşa ceva te dă peste cap!
Filmările i-au purtat pe Şerban şi pe coechipierul său, Cosmin Seleşi, pe străzile din Colombo şi Negombo, oraşele cele mai afectate de exploziile teroriştior kamikaze.
ȘERBAN COPOȚ: Noi am umblat si am cerut gazduire oamenilor de acolo, se pot numara printre victime. Ei au avut acum 10 ani, au incheiat un razboi civil destul de lung si atmosfera parea relaxanta in Sri Lanka.
De la sfarsitul razboiului civil care a durat 26 de ani, în ţară s-au înregistrat episoade sporadice de violenţă etnică şi religioasă. Autoritătile fuseseră informate de 10 zile ca sunt plănuite atacuri asupra creştinilor.
CRBL, câştigător Asia Express: Este un şoc pentru mine, oamenii sunt destul de liniştiţi, îşi văd de treburile lor. Din ce văd pe online este ca după razboi.
În prezent, odată cu impunerea legii marţiale au fost anulate şi toate zborurile. Turiştii care vor să plece trebuie să aştepte dimineaţa când vor fi ridicate restricţiile.
CRBL, câştigător Asia Express: Sri Lanka este foarte vizitată, anual de milioane de turişti. Să nu fie mai rău de atât. Sunt foarte trist şi în continuare în stare de şoc.
Sri Lanka are o populaţie de 22 millioane de locuitori, majoritatea de religie budistă. Mai puţin de 10 la sută sunt creştini. Paradisul din Oceanul Indian a atras două milioane de turişti străini în fiecare an.