Europa a depăşit pragul de 100 de milioane de cazuri Covid de la începutul pandemiei. În ultima săptămână au fost confirmate 5 milioane de cazuri noi
Europa a depăşit pragul de o sută de milioane de îmbolnăviri de Covid-19 de la începutul pandemiei. Numai în ultima săptămână, pe continentul nostru au fost confirmate aproape cinci milioane de noi cazuri.
De Redactia Observator la 02.01.2022, 09:09În fiecare zi se consemnează noi recorduri de infectări într-una sau mai multe din ţările europene. Dar mulţi din noii pacienţi prezintă doar forme uşoare ale bolii, iar procentul spitalizărilor şi al deceselor este mult mai mic decât cel înregistrat în valurile precedente ale pandemiei.
Record după record în Franţa
Ultima zi a anului a adus noi recorduri ale numărului zilnic de infectări în Franţa, Italia, Grecia şi Marea Britanie. Pentru a patra zi la rând, în Franţa s-au raportat peste 200.000 de noi cazuri. Aproape o zecime din numărul total de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei, s-a înregistrat în ultima săptămână.
Şi chiar dacă noua variantă Omicron generează mai mult cazuri uşoare, în unele regiuni spitalele sunt aproape de sufocare. La Marsilia, personalul medical a sărbătorit revelionul la datorie, pentru a putea interveni rapid în caz de urgenţă.
- Când se va îmbunătăți situația epidemiologică din România, după valul 5 - Omicron. Scenariul unui medic...
- Studiu: De ce varianta Omicron se răspândește necontrolat când e frig. Soarele, un adevărat inamic al virusului
- Varianta Omicron a ajuns la transmitere comunitară în România. Ministerul Sănătăţii: Probabil va deveni...
Un epidemiolog francez consideră că abia la mijlocul acestei luni ţara va atinge momentul de vârf al actualului val pandemic. Deocamdată, de luni, în spaţiile publice şi transportul în comun din Franţa, măştile devin obligatorii pentru copii, începând de la şase ani şi nu de la unsprezece, ca până acum.
Copiii, afectaţi de Omicron
Aceasta după ce în Statele Unite şi în Italia s-a constatat că Omicron îi afectează pe copii şi adolescenţi într-o măsură mai mare ca variantele precedente. Şi în Marea Britanie, infectările au ajuns la un nivel fără precedent. Ministrul Sănătăţii spune însă că oamenii pot convieţui cu virusul deoarece dispun de arme puternice împotriva sa.
Pe fondul valului fără precedent de infectări, unii experţi din Statele Unite cred că numărul de cazuri noi nu mai este atât de relevant. Mai importante sunt numărul internărilor şi cel al deceselor care, pe fondul dominaţiei variantei Omicron, nu cresc în aceeaşi măsură cu infectările. Specialiştii din Africa de Sud, primii care au detectat Omicron, consideră că ţara lor a depăşit punctul maxim al valului pandemic fără ca numărul deceselor să crească semnificativ.