Furtuna Bruno şi ninsorile aduc haos în Europa, în ultimele zile ale lui 2017
Anul se încheie cu vreme deosebit de aspră, atât în Europa, cât şi în America de Nord. În Spania, furtuna Bruno a făcut două victime.
De Redactia Observator la 29.12.2017, 10:36- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Anul se încheie cu vreme deosebit de aspră, atât în Europa, cât şi în America de Nord. În Spania, furtuna Bruno a făcut două victime, iar în Marea Britanie, zăpada şi gerul au paralizat traficul rutier şi aerian. Dincolo de Atlantic, Canada şi nordul Statelor Unite se confruntă cu un val de frig tăios, după ninsori abundente.
Iarna a îngenunchiat Marea Britanie. Sute de oameni şi-au petrecut noaptea pe aeroporturile Stansted şi Luton de lângă Londra, după ce a ţintuit avioanele la sol.
Potrivit poliţiei, temperaturile continuă să scadă şi vor provoca noi probleme în transporturi, din Anglia până în Scoţia şi Irlanda de Nord.
Ninsorile au cuprins şi Europa continentală. În sudul Germaniei, zăpada a acoperit mai întâi pistele de schi din Alpi, spre bucuria turiştilor, dar ninsoarea s-a extins apoi şi la altitudini mai reduse unde a creat probleme serioase pe şosele. Astăzi se aşteaptă să ningă din nou în întreaga ţară.
Mai la sud, Italia s-a confruntat mai mult cu căderi de grindină de o amploare extremă. În largul Toscanei, pasagerii unei bărci au înregistrat un fenomen neobişnuit: grindină pe mare.
În Spania nu a nins dar o furtună puternică, numită Bruno, a adus rafale de vânt de aproape 100 de kilometri pe oră, care au provocat cel puţin două accidente mortale. Un bărbat şi-a pierdut echilibrul şi a căzut din balconul casei iar altul s-a înecat în mare după ce a încercat să profite de valurile uriaşe pentru a face surfing.
În acest timp, americanii şi canadienii încearcă să reziste unui frig polar, venit pe urmele unor ninsori de amploare excepţională. Temperatura a coborât, în multe zone, la minus 40 de grade Celsius. Autorităţile din cele două ţări au emis avertismente extrem de serioase asupra riscurilor de hipotermie şi degerături.
Meteorologii spun că frigul se va menţine, în Canada şi Statele Unite, până după Anul Nou. Pentru optimişti, fenomenul are şi efecte pozitive: pe malul apelor şi la cascade au apărut fascinante sculpturi în gheaţă.