Automobilul zburător sau maşina care se încarcă wireless, sunt doar câteva dintre inovaţiile de la salonul auto de la Frankfurt
Automobilul zburător, maşina conectată la casă sau maşina fulger sunt doar câteva dintre poveştile science-fiction care au devenit reale la salonul auto de la Frankfurt. Aeromobilul a fost creat de o companie slovacă şi poate circula atât pe şosele, cât şi la înălţime. Un producător francez a inventat o maşină electrică pe care nici nu trebuie să o mai băgăm în priză. Se încarcă wireless. Preţurile sunt şi ele fantastice.
De Redactia Observator la 13.09.2017, 20:49Automobilul zburător, maşina conectată la casă sau maşina fulger sunt doar câteva dintre poveştile science-fiction care au devenit reale la salonul auto de la Frankfurt. Aeromobilul a fost creat de o companie slovacă şi poate circula atât pe şosele, cât şi la înălţime. Un producător francez a inventat o maşină electrică pe care nici nu trebuie să o mai băgăm în priză. Se încarcă wireless. Preţurile sunt şi ele fantastice.
Aeromobilul este creaţia unei companii slovace, iar varianta prezentată la salonul auto de la Frankfurt prezintă şi ultimele îmbunătăţiri aduse modelului. Are aproape şase metri lungime şi nouă metri lăţime - când îşi deschide aripile. Pe străzi poate circula cu maximum 160 de kilometri pe oră, iar pentru a decola are nevoie de o pistă de cel puţin 400 de metri. Precomenzile se pot face deja.
Potrivit reprezentantului companiei, aeromobilul va fi produs în serie limitată, pe piaţă urmând a fi disponibile doar cinci sute de bucăţi. Preţul acestui gadget poate ajunge la 1,5 milioane de euro.
Nici maşina care se conectează la casă nu este ieftină. Renault Symbioz poate fi extrem de utilă. Mai ales în timpul unei pene de curent.
"Datorită bateriilor, poţi împărţi energia între casă şi maşină. Dacă, de exemplu, cade curentul, maşina va da energie casei şi poate funcţiona şi invers. Dacă sunt panouri solare, poţi produce energie şi pentru casă şi pentru maşină. Aşa că, împreună, devin un tot, explică Stéphane Janin - directorul de concept al companiei.
Schimbul de energie se face prin tehnologie wireless. Românii însă, par mai intersaţi de caii putere, decât de energia verde. Lamborghini Aventador S poate ajunge la 100 de kilometri pe oră în doar trei secunde.
Românii au făcut deja comenzi pentru Lamborghini Aventador S, deşi acesta are un preţ de circa 420 de mii de euro.