Antena LIVE

Curs valutar

Medvedev ameninţă cu atacarea oficialilor din ţări NATO care ajută Ucraina: Sunt ținte legitime. Se pot întâmpla multe în Londra

Politicienii ruşi cer represalii după asasinarea generalului Igor Kirillov, comandantul trupelor de apărare radiologică, chimică şi biologică ale forţelor armate ruse. Fostul preşedinte Dmitri Medvedev a mers chiar mai departe şi i-a numit pe oficialii NATO care ajută Kievul "ținte legitime", sugerând că pot fi vizaţi de Moscova sau de "patrioţi ruşi". 

De la 18.12.2024, 12:45
WhatsApp
Medvedev ameninţă cu atacarea oficialilor din ţări NATO care ajută Ucraina Sunt ținte legitime. Se pot întâmpla multe în Londra

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, s-a revoltat după ce a citit un un editorial al publicaţiei britanice The Times, în care uciderea generalului Igor Kirillov este numită "un act legitim de apărare". 

Medvedev i-a numit pe autorii editorialului nenorociţi și a cerut ca, după aceeaşi logică, toți oficialii țărilor NATO care au luat decizii privind asistența militară pentru Ucraina, precum și cei care participă la un război hibrid sau convențional împotriva statului rus, să fie consideraţi de Rusia "ținte militare legitime", inclusiv pentru "patrioții ruşi".  "Se pot întâmpla multe în Londra", a ameninţat oficialul rus pe Telegram.

Redăm mai jos mesajul integral de ameninţare publicat de Dmitri Medvedev pe Telegram:

"Este imposibil să ignorăm editorialul din The Times. Nenorociții au numit atacul terorist împotriva lui I. A. Kirillov și a asistentului său un "act legitim de apărare".  Ei bine... după această logică:

Pe acelaşi subiect

1. Toți oficialii NATO care au luat decizii privind asistența militară pentru Ucraina lui Bandera şi care participă la un război hibrid sau convențional împotriva Rusiei. Numele lor este Legiune. Nu îi voi enumera, este păcat de spațiu. Toți acești indivizi pot și ar trebui să fie considerați o țintă militară legitimă pentru statul rus. Și pentru toți patrioții ruşi.

2. Persoanele care au acționat în calitate de autori ai crimelor împotriva Rusiei, numite în paragraful 1, au întotdeauna complici. Și ei, de asemenea, sunt acum o țintă militară legitimă. Printre aceștia se numără șacalii de la The Times, care s-au ascuns ca lașii în spatele editorialului. Prin urmare, este întreaga conducere a publicației.

Logic? Desigur! Ceea ce înseamnă, fiţi atenţi! La urma urmei, se pot întâmpla multe în Londra."

Editorialul respectiv din The Times nu este semnat, sugerând că este poziţia comună a boardului editorial. "Generalul-locotenent Igor Kirillov, un înalt general rus, a fost trecut pe lista de sancțiuni a guvernului britanic în octombrie. Acum poate fi scos de pe ea. Kirillov și un asistent au fost uciși la Moscova de un dispozitiv exploziv improvizat, pus pe un scuter electric. Deși nu va exista vreo confirmare oficială, surse din cadrul serviciilor de securitate din Ucraina au revendicat responsabilitatea. Asasinarea este o lovitură discriminatorie împotriva unui agresor. Subliniază necesitatea ca guvernele occidentale, multe aflate într-o stare de incertitudine, să ofere Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie pentru a lupta într-un război just de autoapărare", se arată în editorial. 

Ruşii cer răzbunare împotriva Ucrainei după asasinarea generalului Kirilov

Politicieni ruşi au cerut represalii împotriva responsabililor din Ucraina care au jucat un rol în asasinarea generalului Igor Kirilov. Şeful comisiei de relaţii internaţionale din Duma de Stat rusă, Leonid Sluţki, şi-a exprimat încrederea că "acest act terorist va fi anchetat în curând şi vinovaţii îşi vor primi pedeapsa meritată". Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a cerut comunităţii internaţionale să condamne acest asasinat şi a anunţat că-l va supune unei discuţii la o reuniune a Consiliului de Securitate pe 20 decembrie. 

Comitetul de Investigaţie, organul judiciar însărcinat cu anchetele majore în Rusia, a anunţat miercuri arestarea unui cetăţean uzbec, suspectat de implicare în asasinarea generalului rus Igor Kirilov. "Un cetăţean al Uzbekistanului, născut în 1995, a fost arestat sub suspiciunea că ar fi comis atentatul care a costat viaţa comandantului forţelor ruse de apărare radiologică, chimică şi biologică, Igor Kirilov, şi a asistentului său Ilia Polikarpov".

În timpul interogatoriului, suspectul a susţinut că a fost "racolat de serviciile speciale ucrainene", potrivit aceleiaşi surse. La cererea acestora, el a ajuns la Moscova şi i s-a dat un dispozitiv exploziv pe care l-a plasat pe o trotinetă electrică parcată în apropierea clădirii în care locuia generalul Kirilov, se arată în comunicat.

Suspectul a închiriat şi un autoturism care era parcat tot lângă clădire şi unde a fost instalată o cameră de supraveghere, explică anchetatorii. Videoclipul filmat de această cameră a fost transmis "în timp real organizatorilor atacului, înspre oraşul Dnipro", în Ucraina, mai spun aceştia.

Imediat ce generalul şi asistentul său au părăsit clădirea, dispozitivul exploziv a fost activat de la distanţă de către suspect, conform anchetatorilor. Pentru acest atac, executantului i s-a promis "o remuneraţie de 100.000 de dolari SUA" şi posibilitatea de a se muta în "una dintre ţările europene", afirmă Comitetul de anchetă.

Generalul Kirilov, în vârstă de 54 de ani - sancţionat în octombrie de Londra pentru presupusă desfăşurare de arme chimice în Ucraina - este cel mai înalt oficial militar rus despre care se ştie că a fost ucis de la începutul ofensivei ruse împotriva Ucrainei din februarie 2022. Asasinarea sa a fost revendicată imediat, marţi, la Kiev, de o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate ucrainene (SBU), care l-au acuzat luni pe general de "crime de război".

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

dmitri medvedev igor kirillov asasinare razboi ucraina rusia ucraina
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025