Antena LIVE
Video

Mii de morţi şi oraşe distruse. Strigătul disperat al unei mame care şi-a pierdut copilul în bombardamente: "Cine ne va da înapoi copiii pierduţi, cine?!"

Ofensiva rusă se înteţeşte în cea de-a 19-a zi de război în Ucraina. Un bloc de locuinţe a fost bombardat în Kiev, iar oraşul port Mariupol devine încet o ruină. Peste 2.500 de civili au murit până acum numai în această localitate. A patra rundă de negocieri care a avut loc astăzi nu a adus deocamdată o încetare a focului. Oficialii ruşi şi ucraineni vor discuta şi mâine.

De la 14.03.2022, 19:28

Sunt imagini incredibile ale războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina. Mariupol, portul situat în sudul ţării, este sub asediu de la începutul invaziei. Civilii care nu au părăsit oraşul se numără zilnic printre victimele atacurilor ruseşti. Această tânără este una dintre ele. Era în maternitatea bombardată pe 9 martie. Evacuarea ei, pe targă, din spitalul distrus, este una dintre imaginile emblematice ale acestui război. Atât ea, cât şi bebeluşul, şi-au pierdut viaţa. "Era în stare critică, în stare de şoc, avea pelvisul zdrobit şi şoldul dislocat. În timp ce o resuscitam şi o tratam pentru şocul suferit, am făcut o cezariană de urgenţă", a declarat medicul chirurg Timur Marin.

Rusia susţine că spitalul era folosit ca "poziţie de luptă" de forţele ucrainene şi de aceea a devenit ţintă pentru artilerie. Proiectilele cad asupra oraşului zi şi noapte. Cel puţin 100 de rachete ar fi fost trase până acum estimează unii experţi. Localnicii spun că nu mai există stradă care să nu fi fost atinsă de proiectile. Fără mâncare, apă, căldură sau curent electric, cei 300.000 de locuitori sunt victime sigure în oraşul încercuit de trupe ruse. Cu unicul fiu rămas în viaţă strâns la piept, această femeie îşi plânge celălalt copil pierdut. Erau într-un adăpost din subsolul unui bloc atunci când o explozie puternică a distrus clădirea şi i-a prins înăuntru. "Nu ştiu unde să fug. Cine ne va da înapoi copiii pierduţi, cine?!", e strigătul de durere al unei mame care şi-a pierdut copilul.

Un bloc de 9 etaje din Kiev a fost lovit de obuze la primele ore ale dimineţii

Asistența umanitară pe care guvernul ucrainean încearcă să o trimită în orașul-port asediat de ruși este blocată din cauza bombardamentelor. Nici evacuarea nu este posibilă, în ciuda promisiunii asigurării unui coridor umanitar. "Prioritatea este Mariupol. Convoiul cu materiale umanitare este la două ore distanţă de oraş. Mai sunt doar 80 de kilometri rămaşi. Facem totul pentru a riposta în faţa invadatorilor care nu acceptă nici preoţi ortodocşi care să însoţească ajutoarele care constau în mâncare, apă, medicamente", a declarat Volodimir Zelensky, preşedintele Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Sirenele au sunat, noaptea trecută, în cel puţin 19 din cele 24 de departamente ucrainene. Un bloc de 9 etaje din Kiev a fost lovit de obuze la primele ore ale dimineţii. Lupte grele s-au dat şi în Irpin, la periferia Kievului. Şi liderul cecen, Ramzan Kadîrov sustine că este aproape de capitală, cu trupele sale. Analiştii cred că un atac de proporţii este iminent, dar armata ucraineană nu cedează. Ar fi reuşit să distrugă aproape 400 de tancuri şi 90 de elicoptere ruseşti.

85 de copii au murit şi alţi 100 au fost răniţi de la începutul atacurilor

Rezistenţa vine cu pierderi de vieţi din ce în ce mai grele. 85 de copii au murit şi alţi 100 au fost răniţi de la începutul atacurilor. Pe plan diplomatic, o nouă rundă de negocieri a avut loc astăzi, prin videoconferinţă. Discuţiile vor continua şi mâine. Nu vom ceda nicio poziţie. Rusia înţelege deja acest lucru şi a început să discute constructiv. Cred că vom ajunge la rezultate concrete în câteva zile. "Nu vom ceda nicio poziţie. Rusia înţelege deja acest lucru şi a început să discute constructiv. Cred că vom ajunge la rezultate concrete în câteva zile", a declarat Mihailo Podolyak, șeful echipei de negociere a Ucrainei.

Atenţia lumii întregi se îndreaptă şi spre Roma. Consilierul naţional al Casei Albe în materie de securitate, John Sullivan şi cel mai înalt diplomat chinez au discutat astăzi în capitala Italiei. Întâlnirea s-ar putea dovedi crucială. Putin i-ar fi solicitat lui Xi Jinping sprijin economic şi chiar materiale militare, pentru a le înlocui pe cele distruse în Ucraina. Statele Unite au avertizat însă Beijingul că va suporta consecinţele dacă va răspunde unei asemenea cereri pe care, de altfel, diplomaţii chinezi o dezmint şi vorbesc de dezinformare. La rândul ei China s-a arătat îngrijorată de posibila existenţă a laboratoarelor biologice americane pe teritoriul ucrainean şi a cerut Vestului să acorde doar ajutor umanitar, nu şi militar pentru Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

armata conflict rusia ucraina razboi ucraina rusia ucraina
Întrebarea zilei
Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Emailul pe care trebuie să îl ștergi neapărat dacă l-ai primit. Utilizatorii...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
Ce BILEȚEL a lăsat un maturător din Vaslui, în parbrizul mașinii, unui șofer...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Ce mâncăm după Paște. De ce să ne ferim de ciorbă, preferata românilor
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Eliminare dureroasă pentru echipa galbenă! Chef Sautner a pierdut un concurent...
A1
Publicat 07.05.2024
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce...
CaTine
Publicat 07.05.2024
Când poți spăla haine după Sărbătorile Pascale. În Săptămâna Luminată...
spynews.ro
Publicat 07.05.2024
„A venit iepurașul!” » Arpad Paszkany, cadou de peste 100.000 de euro pentru...
GSP
Publicat 05.05.2024
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă...
Click.ro
Publicat 07.05.2024
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Useit
Publicat 07.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redacţia.ro
Publicat 07.05.2024
Luxul din „palatul de 1 miliard de euro al lui Putin”, filmare cu camera...
libertatea.ro
Publicat 07.05.2024
Tyla a purtat o rochie din nisip adevărat pe covorul roșu de la Met Gala 2024....
ZU
Publicat 07.05.2024
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Hello taste
Publicat 07.05.2024
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Deparinti
Publicat 07.05.2024
Paradox sau normalitate: De ce a ajuns motorina să fie mai ieftină ca benzina....
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa...
Medicool
Publicat 07.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024