Momentul atacului din Cernihiv, surprins pe "live-urile" ucrainenilor din zonă. De ce au atacat ruşii un oraş aflat departe de linia frontului
Război în Ucraina. Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 110 au fost rănite în bombardamentul rus ce a lovit sâmbătă dimineaţa centrul oraşului Cernihiv, în nordul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ comunicat de primarul interimar al oraşului, informează AFP, citată de Agerpres.
De Redactia Observator la 19.08.2023, 20:43- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Potrivit autorităţilor ucrainene, atacul s-a produs în timp ce oamenii din zonă se îndreptau spre biserică. Printre răniţi se numără 12 copii şi 10 ofiţeri de poliţie. Momentul atacului a fost surprins atât de camerele de supraveghere din zonă, cât şi de oamenii obişnuiţi care filmau diferite "live-uri" pentru reţelele de socializare.
De ce au atacat ruşii un oraş situat departe de linia frontului
Cernihiv este un oraş care se află la 145 de kilometri de capitala Kiev. Ministerul de Interne ucrainean a precizat că acoperişul teatrului a fost distrus complet în urma atacului. Cerhiniv este situat departe de linia frontului, ceea ce ridică semne de întrebare asupra motivaţiei Moscovei. Acest bombardament a avut loc după o serie de succese militare revendicate săptămâna aceasta de Kiev şi în condiţiile în care SUA au aprobat vineri livrarea de către Danemarca şi Olanda de avioane de luptă F-16 Kievului.
RIA Novosti, agenţia rusă de presă, susţine că armata rusă a ţintit teatrul pentru că acolo ar fi avut loc o "adunare a specialiștilor militari în drone de luptă ai Forțelor Armate ale Ucrainei". Ruşii spun că evenimentul ar fi fost unul pe care ucrainenii au încercat să-l ţină secret pentru că au recomandat participanţilor să nu poarte uniforme militare sau orice haine cu orice fel de însemne.
Potrivit BBC, Maria Berlinska, o femeie care susţine că a fost una dintre organizatoarele evenimentului, ar fi postat un mesaj pe Facebook prin care recunoaşte că evenimentul este cel descris de ruşi, dar nu-şi explică de unde au ştiut ruşii pentru că locaţia întâlnirii nu a fost cunoscută decât cu câteva ore înainte de începerea evenimentului.