Nuntă pe acoperiș, tatăl bolnav grav de Covid-19 și-a văzut de la geam fiul căsătorit [Video]
Doi tineri și-au organizat nunta pe acoperișul unui spital din Ierusalim pentru ca tatăl mirelui, grav bolnav de Covid-19, să poată urmări de la geam ceremonia de căsătorie.
De Ana Maria Ghiarasim la 21.10.2020, 19:46- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Reprezentanții spitalului le-au permis tinerilor să organizeze nunta astfel încât tatăl mirelui să urmărească de la fereastra salonului său ceremonia.
- Bărbatul a urmărit ceremonia cu o mască de oxigen pe față și supravegheat de un medic.
Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, este internat din septembrie în stare gravă cu COVID-19 la spitalul Hadassah Ein Kerem din Ierusalim.
Reprezentanții spitalului le-au permis tinerilor să organizeze nunta astfel încât tatăl mirelui să urmărească de la fereastra salonului său ceremonia de căsătorie, scrie timesofisrael.com.
Un videoclip al evenimentului de duminică, de la Centrul Medical Hadassah, o arată pe mireasă, însoțită de două femei cu lumânări, mergând spre un baldachin tradițional de nuntă instalat pe o terasă a spitalului.
Tatăl mirelui a urmărit ceremonia întins pe patul așezat lângă fereastră, cu o mască de oxigen pe față și supravegheat de un medic.
Deși în stare gravă, bărbatul a fost ajutat de o echipă de voluntari medicali să respecte tradiția, astfel că a purtat pe cap un spodik, o pălărie de blană purtată de evreii ultraortodocși cu ocazii speciale.
Din păcate, pacientul era prea slăbit să fie îmbrăcat în haine tradiționale de nuntă, spun cei de la Yad Avraham.
Reprezentanții spitalului a precizat că evenimentul a respectat toate restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19.
Spitalele din întreaga lume au căutat modalități creative de a ocoli provocările deseori sfâșietoare ale bolii, care a separat nepoții de bunici și a împiedicat vizitele de rămas bun în cazul pacienților în stare gravă.
Citește și: