Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” [Video]

Un bărbat de 47 de ani, care a fost infectat cu Covid-19, a murit la două luni de la externarea sa din spital, iar soția lui spune acum că, de fapt, el nu s-a recuperat niciodată după boală.

de Ana Maria Ghiarasim

la 21.10.2020 , 16:38

Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” - Spitalul Blackpool Victoria
  • Roehl Ribaya s-a îmbolnăvit în luna mai și a petrecut 48 de zile conectat la un ventilator, pe secția de terapie intensivă a spitalului Blackpool Victoria.
  • La două luni de la externare, Roehl a murit în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru salvarea lui. 

Inginerul aerospațial Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, a ajuns la unitatea de terapie intensivă de la Spitalul Blackpool Victoria pe 29 mai și a petrecut 48 de zile conectat la un ventilator. Pe 14 august a fost externat din spital, la acea dată el declara: „Eram sigur că voi muri. Cum poți mulțumi oamenilor care ți-au salvat viața?”

Două luni mai târziu, Roehl a intrat în stop cardio respirator și a murit două zile mai târziu, pe 15 octombrie, în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru salvarea lui. 

Familia lui Roehl Ribaya spune că boala l-a schimbat total și că, deși vindecat de Covid-19, el nu a mai fost niciodată la fel, scrie BBC.

Articolul continuă după reclamă

Cauza principală a morții a fost stopul cardiac, cauza secundară fiind denumită fibroză pulmonară post-Covid, a spus un prieten al victimei.

Soția lui a spus că bărbatul „nu și-a revenit niciodată” din efectele pe termen lung ale coronavirusului și se teme că ar putea fi una dintre numeroasele tragedii ale acestei forme a bolii.

„Nu a mai fost niciodată același. Vă rugăm să urmați sfatul guvernului, astfel încât să putem opri acest virus. A fost luat prea curând. Nu mai vrem ca oamenii să moară”, a spus Stella Ricio-Ribaya.

„A avut mult timp Covid. Respirația lui nu a mai fost niciodată aceeași. Nu mai putea urca scările. A ajuns la spital de mai multe ori”, spune și Mark Delabajan, un prieten al bărbatului.

Kevin McGee, director executiv al Blackpool Teaching Hospitals NHS Foundation Trust, a declarat că a aflat cu mare durere de moartea lui Roehl Ribaya. ”Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia sa în acest moment trist”.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” [Video]