Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” [Video]

Un bărbat de 47 de ani, care a fost infectat cu Covid-19, a murit la două luni de la externarea sa din spital, iar soția lui spune acum că, de fapt, el nu s-a recuperat niciodată după boală.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.10.2020, 16:38

Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată”
Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” - Spitalul Blackpool Victoria
  • Roehl Ribaya s-a îmbolnăvit în luna mai și a petrecut 48 de zile conectat la un ventilator, pe secția de terapie intensivă a spitalului Blackpool Victoria.
  • La două luni de la externare, Roehl a murit în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru salvarea lui. 

Inginerul aerospațial Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, a ajuns la unitatea de terapie intensivă de la Spitalul Blackpool Victoria pe 29 mai și a petrecut 48 de zile conectat la un ventilator. Pe 14 august a fost externat din spital, la acea dată el declara: „Eram sigur că voi muri. Cum poți mulțumi oamenilor care ți-au salvat viața?”

Două luni mai târziu, Roehl a intrat în stop cardio respirator și a murit două zile mai târziu, pe 15 octombrie, în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru salvarea lui. 

Familia lui Roehl Ribaya spune că boala l-a schimbat total și că, deși vindecat de Covid-19, el nu a mai fost niciodată la fel, scrie BBC.

Cauza principală a morții a fost stopul cardiac, cauza secundară fiind denumită fibroză pulmonară post-Covid, a spus un prieten al victimei.

Soția lui a spus că bărbatul „nu și-a revenit niciodată” din efectele pe termen lung ale coronavirusului și se teme că ar putea fi una dintre numeroasele tragedii ale acestei forme a bolii.

„Nu a mai fost niciodată același. Vă rugăm să urmați sfatul guvernului, astfel încât să putem opri acest virus. A fost luat prea curând. Nu mai vrem ca oamenii să moară”, a spus Stella Ricio-Ribaya.

„A avut mult timp Covid. Respirația lui nu a mai fost niciodată aceeași. Nu mai putea urca scările. A ajuns la spital de mai multe ori”, spune și Mark Delabajan, un prieten al bărbatului.

Kevin McGee, director executiv al Blackpool Teaching Hospitals NHS Foundation Trust, a declarat că a aflat cu mare durere de moartea lui Roehl Ribaya. ”Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia sa în acest moment trist”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un bărbat de 47 de ani a murit la două luni după ce s-a vindecat de Covid-19. ”Nu s-a recuperat niciodată” [Video]