O fetiţă de doi ani a murit după ce a înghiţit bateriile de la telecomandă, în Anglia. Ultimele cuvinte ale copilei: "Mami, am nevoie de tine"
O mamă îndurerată a decis să vorbească despre tragedia în urma căreia şi-a pierdut fetiţa de doi ani, după ce a înghiţit bateriile de la telecomandă, în Anglia.
De Larisa Andreescu la 29.06.2021, 12:42Femeia a vrut să lanseze astfel un avertisment pentru părinţii din lumea întreagă de a avea grijă de cei mici şi de a-i supraveghea în fiecare moment, pentru a nu mai simţi nimeni durerea şi disperarea care s-au abătut asupra familiei sale.
Mama, îngenunchiată de durere: "Mă simt pierdută, în casă e atât de linişte acum"
Harper-Lee Fanthorpe, din Stoke-on-Trent, Staffordshire, a încetat din viață pe 23 mai, la câteva ore după ce a înghițit o baterie de la o telecomandă, într-un moment de neatenţie al părinţilor.
Mama, Stacey Nicklin, a spus că nu şi-a dat seama că micuţa înghiţise obiectul extrem de periculos pentru organism până în momentul în care a văzut telecomanda în dormitor, pe pat, cu o baterie lipsă.
„Mami am nevoie de tine” au fost ultimele cuvinte pe care le-a auzit rostite din gura copilei sale. Era supravegheată de sora ei mai mare, Jamie-Leigh Nicklin-Hulme, când a început să se simtă rău şi apoi să vomite sânge.
„Nu mai răspundea. Pur şi simplu s-a simţit ameţită, a închis ochii şi nu a mai putut vorbi, de aprcă nu mai era acolo. Nu pare real, parcă e totul un vis urât”, a povestit Jamie-Leigh, potrivit Daily Mail.
Micuţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul Universitar Royal Stoke, unde a primit pe loc o transfuzie cu sânge pentru a înlocui cei doi litri pierduţi, înainte de a fi dusă în sala de operaţie. În ciuda eforturilor depuse, chirurgii nu au putut să salveze copilul după ce acidul din interiorul bateriei i-a ars esofagul şi apoi a pătruns într-o arteră majoră. A suferit o aritmie cardiacă în timpul intervenţiei chirurgicale şi a murit pe masa de operaţie.
Mama, îngenunchiată de durere, a spus că pierderea fiicei sale a lăsat o „gaură imensă” în familia ei: „Aceste cinci săptămâni au fost o tortură absolută, mă simt atât de pierdută. Casa este atât de liniştită”
În prezent, nu îşi doreşte decât să devină o lecţie pentru părinţii din lumea întreagă, ca astfeld e tragedii să nu fie repetate: "Este vorba de conştientizare. Dacă pot salva un copil sau o sută, atunci înseamnă că promisiunea făcută pentru fiica mea este îndeplinită”
La începutul acestui an, guvernul britanic a lansat o campanie de conştientizare şi sensibilizare cu privire la riscurile la care sunt expuşi cei mici dacă sunt lăsaţi nesupravegheaţi în prezenţa acumulatorilor pe baterii.
„Este o îngrijorare clară dacă vorbim despre astfel de tragedii pentru că afectează foarte mulţi copii” a declarat medicul legist din North Staffordshire, Andrew Barkley.