Antena Meniu Search
x

Băieţel de 10 ani care se juca prin casă alături de sora sa, găsit mort, împuşcat în cap, în SUA: "Copiii noştri nu ar trebui să treacă prin astfel de momente”

Durere fără margini pentru o întreagă familie, după ce un băieţel şi-a găsit sfârşitul împuşcat cu o armă găsită prin casă, în timp ce se juca cu sora lui mai mică. Cei doi copii erau singuri în locuinţă, nesupravegheaţi, cu arma la îndemână.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.06.2021, 17:27

Pistol găsit într-un sertar
Băieţel de 10 ani care se juca prin casă alături de sora sa, găsit mort, împuşcat în cap, în SUA - Shutterstock

Incidentul s-a produs la aproximativ 6 după-amiază, sâmbătă, 26 iunie, în zona Tioga-Nicetown din Philadelphia. Copilul a murit în urma unei răni auto-provocate în zona capului, după ce a găsit arma prin casă, într-un sertar. Fără să realizeze pericolul la care se expun, cei doi au început să se joace cu pistolul, dar la un momentdat, arma s-a descărcat şi l-a lovit mortal pe băiat.

„Se presupune că arma se afla într-un sertar din dulap; copiii au găsit-o şi au început să se joace cu ea, iar apoi arma s-a descărcat lovindu-l pe băiat direct în cap. Am deschis o anchetă pentru a afla de ce pistolul se afla acolo şi cine este proprietarul de drept” a declarat căpitanul secţiei de poliţie din Philadelphia, Lee Strollo.

Sora băiatului a fugit imediat la casa unui vecin după ajutor

Cea care a dat alarma a fost chiar sora băiatului, imediat după ce şi-a văzut fratele inconştient, într-o baltă de sânge. Martorii spun că micuţul a fost dus de urgență la spital, dar în ciuda eforturilor depuse de medici, a fost declarat mort la scurt timp.

Pe acelaşi subiect

„Noi, ca societate trebuie să devenim uniţi, deoarece copiii noştri nu ar trebui să treacă prin astfel de momente” a declarat un vecin.

„Când aud o asemenea veste implicând un copil îmi dau lacrimile”, a adăugat Willie Porter, un alt vecin.

Poliţia a spus că arma ar fi trebuit ţinută de la bun început într-un loc ferit şi că în mod clar copiii nu ar fi trebuit lăsaţi singuri în casă. Nu este însă clar cât timp au fost lăsaţi cei mici nesupravegheaţi şi unde erau părinţii la momentul incidentului.

„Arma era în mod liber accesibilă copiilor”, a declarat căpitanul de poliție Strollo, potrivit ABC News. „Ar trebui să fie ţinute ascunse, măcar într-o cutie cu încuietoare pentru care doar proprietarul să deţină cheia”

Autorităţile spun că ar putea fi depuse acuzaţii împotriva persoanei care deţinea pistolul respectiv. Comisarul Danielle Outlaw a emis şi o declarație la scurt timp după tragedia cumplită, făcând un apel la părinţi pentru a avea mult mai multă grijă în privinţa armelor depozitate în casă, la îndemâna celor mici.

„Un alt copil prețios al nostru a murit în urma unui foc de armă. În calitate de membri ai acestei comunităţi trebuie să ne străduim cu toţii să facem mai bine în a ţine armele departe de mâinile copiilor noştri”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 10 ani care se juca prin casă alături de sora sa, găsit mort, împuşcat în cap, în SUA: "Copiii noştri nu ar trebui să treacă prin astfel de momente”