Ora Pământului, marcată pe tot Globul prin lumini stinse
Luminile s-au stins în întreaga lume iar "Ora Pământului" a trecut deja de a zecea ediţie. La evenimentul menit să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice au participat peste 7000 de oraşe din 172 de ţări. Unele din cele mai cunoscute monumente de arhitectură ale planetei au rămas, pentru câteva minute, în întuneric.
De Redactia Observator la 26.03.2017, 09:21Luminile s-au stins în întreaga lume iar "Ora Pământului" a trecut deja de a zecea ediţie. La evenimentul menit să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice au participat peste 7000 de oraşe din 172 de ţări. Unele din cele mai cunoscute monumente de arhitectură ale planetei au rămas, pentru câteva minute, în întuneric.
Oraşul Sydney, cunoscut pentru focurile de artificii de revelion, a fost primul care şi-a lăsat în întuneric celebrele monumente: Opera şi marele pod maritim. Metropola australiană este, de altfel, locul unde s-a născut "Ora Pământului", devenită astăzi fenomen global.
Au urmat, în ordinea fuselor orare, marile oraşe ale Asiei. În capitala Filipinelor, fanii "Războiului Stelelor" s-au mobilizat şi ei pentru apărarea mediului înconjurător.
În China s-au stins luminile zgârie-norilor din Şanhai iar în Taiwan, uriaşul turn Taipei 101 a rămas şi el în întuneric, după ce afişase, pe faţadă, cuvintele "Ora Pământului".
Evenimentul a fost marcat cum se cuvine şi în ţările arabe bogate în petrol, care, în principiu, n-ar trebui să se îngrijească prea mult de conservarea energiei. Totuşi, cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa din Dubai, a stat o oră cu luminile stinse.
Întunericul s-a lăsat şi peste Piaţa Roşie din Moscova, în sunetul clopotelor din turnurile Kremlinului. La eveniment au luat parte peste o mie de clădiri din oraş, luminate festiv în mod obişnuit.
Marile oraşe din vestul Europei s-au înscris, de asemenea, în Ora Pământului. La Londra, cel mai cunoscut pod de peste Tamisa şi-a păstrat doar iluminatul de siguranţă.
Iar Turnul Eiffel din Paris a fost şi el lipsit de luminile sale sclipitoare. Ecologiştii francezi promit că, dacă Parisul va fi ales pentru Jocurile Olimpice din 2024, acestea vor consuma de două ori mai puţină energie decât cele precedente.