Papa Francisc cere liderilor mondiali să renunţe la armamentul nuclear
Aflat într-o vizită istorică în Japonia, suveranul Pontif a ţinut un discurs despre atrocităţile produse de arme nucleare în oraşul Nagasaki şi a oficiat o liturghie pe un stadion de baseball. În cursul zilei de azi, duminică, Papa Francisc va vizita Memorialul Păcii din Hiroshima.
De Redactia Observator la 24.11.2019, 12:18Aflat într-o vizită istorică în Japonia, suveranul Pontif a ţinut un discurs despre atrocităţile produse de arme nucleare în oraşul Nagasaki şi a oficiat o liturghie pe un stadion de baseball. În cursul zilei de azi, duminică, Papa Francisc va vizita Memorialul Păcii din Hiroshima.
Mâine, luni, Suveranul Pontif se va întâlni cu supravieţuitori ai accidentului nuclear de la Fukushima, din 11 martie 2011.
Primul Suveran Pontif care soseşte pe tărâm nipon în ultimii 38 de ani şi-a început vizita prin depunerea unei coroane de flori şi aprinderea unei lumânări în memoria victimelor bombardamentelor atomice.
Papa Francisc, suvern Pontif: Sunt convins că o lume fără arme nucleară este posibilă şi necesară. Cer liderilor politici să nu uite că aceste arme nu pot să ne protejeze de ameninţările actuale la securitatea naţională şi internaţională.
Creştinii niponi au aşteptat ore la rând în ploaie sosirea Sfântului Părinte, dar fără regrete.
Creştin: Consider că este o persoană care poate să transmită mesajul păcii fără inhibiţii. Politicienii şi cei ca ei nu pot să vorbească mereu despre pacea adevărată din cauza situaţiei din propria naţiune şi poate din cauza propriei lăcomii.
Suveranul Pontif a vizitat la Nagasaki un monument închinat martirilor creştini care şi-au jertfit viaţa timp de 250 de ani cât a fost interzis creştinismul în Japonia.
Papa Francisc, suvern Pontif: Să nu uităm niciodată sacrificiul lor eroic. Să nu rămână doar o relicvă glorioasă a trecutului, care să fie ţinută şi onorată într-un muzeu, ci o amintire vie.
Aproximativ 400.000 de oameni au murit la Hiroshima şi Nagasaki, fie instantaneu, fie ulterior, ca urmare a rănilor şi a bolilor generate de radiaţii, după ce Statele Unite au lansate două bombe atomice în august 1945 cu intenţia de a pune capăt celui de-al Doilea Război Mondial.