Pentagonul confirmă că este într-o cursă a înarmării, după ce China a lansat în spațiu o rachetă cu capacităţi nucleare: ”Dezvoltăm arme cu capacităţi hipersonice”
China schimbă regulile războiului şi dă naştere unei noi curse a înarmării. Pentagonul a confirmat că Statele Unite încearcă să dezvolte armament cu capacităţi hipersonice, după ce Beijing-ul a fost acuzat în această lună că a lansat în spaţiu o rachetă cu capacităţi nucleare. Generalii americani sunt îngrijoraţi şi recunosc că se află într-o cursă de adoptare a noilor tehnologii în armată.
De Redactia Observator la 28.10.2021, 14:19- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
China, care a infirmat testul în spaţiu, a dezvoltat între timp un satelit cu capacităţi de atac pe orbită şi un nou tip de explozibil subacvatic.
Mark Milley, Președinte al Șefilor de Stat Major: ”Este o schimbare enormă în ceea ce priveşte războiul şi va trebui să ne adaptăm armata de aici înainte”.
Armata Statelor Unite a pornit o cursă contracronometru pentru a prinde din urmă China. Este un eveniment comparat cu momentul lansării primului satelit în spaţiu, Sputnik, de către Rusia în 1957.
Mark Milley, Președinte al Șefilor de Stat Major: ”Ceea ce a realizat China este un eveniment semnificativ pentru că reprezintă un test al unei arme hipersonice şi este foarte îngrijorător”.
- Președintele american Joe Biden dă asigurări că SUA vor apăra Taiwanul în cazul unui atac al Chinei
- Motoarele rachetei concepute de Space X, pornite pentru prima dată, la sol. Elon Musk speră ca prototipul să fie...
- Coreea de Nord anunţă că a lansat cu succes o rachetă balistică de la bordul unui submarin. Reacția SUA
Rachetele Chinei vor fi imposibil de oprit de sistemele de apărare
Practic, noua tehnologie ar permite Chinei să trimită rachete cu focoase nucleare în orbita Pământului, care să accelereze în momentul în care se îndreaptă către ţintă, fără a putea fi oprite de sistemele de apărare. Pentagonul confirmă că încearcă să dezvolte o armă similară.
John Kirby, purtător de cuvânt Pentagon: ”Este adevărat că urmărim să dezvoltăm arme cu capacităţi hipersonice. Este ceva ce poate fi realizat şi cu siguranţă că încercăm să dezvoltăm acest tip de armament”.
China a dezvoltat un nou tip de explozibil subacvatic
Această tehnologie nu pare să fie singurul capitol la care Statele Unite au rămas în urmă.
China a testat un nou tip de explozibil subacvatic şi a lansat în această săptămână cu succes un satelit militar dotat cu un braţ robotic pentru a aduna deşeurile spaţiale. Americanii se tem însă că satelitul ar putea fi folosit pentru a distruge alţi sateliţi sau nave spaţiale.
Mark Milley, Președinte al Șefilor de Stat Major: ”Capacităţile militare chinezeşti sunt mult mai semnificative şi se extind rapid în spaţiu, în domeniul cibernetic, dar şi în zonele tradiţionale: terestru, maritim şi aviatic”.
Rusia acuză Statele Unite că au dat startul acestei curse a înarmării în 2019, când Trump a decis să renunţe la tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune semnat la finalul războiului rece.
Kremlinul dezvoltă propriile arme hipersonice. Racheta Zircon cu o rază de acţiune de 1000 de km, ar putea depăşi de nouă ori viteză sunetului şi ar deveni imposibil de detectat de radare sau sisteme de apărare.