Peste 200 de persoane sunt monitorizate în SUA. Au intrat în contact cu bărbatul infectat cu monkeypox, ”variola maimuței”
Peste 200 de persoane din 27 de state din SUA se află sub supraveghere pentru posibile infecţii cu o formă rară de variolă, numită monkeypox sau ”variola maimuței” transmit oficialii din domeniul sănătăţii, potrivit BBC.
De Redactia Observator la 22.07.2021, 13:59- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Specialiştii se tem că oamenii ar fi putut intra în contact cu un bărbat din Texas care a fost infectat cu Monkeypox, variola maimuței, în urma unei călătorii în Nigeria, la începutul acestei luni. Bărbatul, despre care medicii spun că este primul caz de infecţie cu acest virus din SUA, de după 2003, este internat în spital pentru tratament şi se află în stare stabilă. Până în prezent nu au fost depistate alte cazuri noi.
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a menţionat că are sub supraveghere mai mulţi pasageri care se aflau la bordul celor două aeronave în care a călătorit bărbatul şi care ar fi putut fi expuse bolii. El a zburat iniţial către Georgia, SUA, pornind din Lagos, Nigeria, în data de 9 iulie, iar o zi mai târziu a călătorit într-un alt avion către Dallas, unde a şi fost internat potrivit CDC.
Şansele ca virusul să se fi răspândit în avion au fost oricum scăzute şi asta pentru că toţi pasagerii purtau măştile de protecţie ca măsură a combaterii pandemiei de coronavirus. "Se crede că riscul pentru publicul larg este scăzut. Niciuna dintre cele 200 de persoane pe care le monitorizăm nu a fost considerată ca reprezentând un risc.", au transmis reprezentanţii CDC.
Monkeypox este o boală virală rară din aceeași familie ca variola, dar este mult mai puțin severă. Apare mai ales în părțile îndepărtate ale țărilor din Africa Centrală și de Vest, lângă pădurile tropicale. Majoritatea cazurilor sunt ușoare, uneori asemănătoare variolei și trec singure în câteva săptămâni. Monkeypox poate fi uneori mai severă, cu toate acestea, doar unul din 100 de cazuri este mortal, potrivit CDC. Deși rară, boala a fost descoperită anterior în SUA. Un focar descoperit în 2003 a avut 47 de cazuri confirmate.