Român mort într-un penitenciar din Italia. Ministrul Justiției cere explicații după două luni de la tragedie
Un român a murit într-un penitenciar din Italia, la începutul lunii aprilie, iar Ministerul Justiției abia acum a cerut lămuriri autorităților din peninsulă cu privire la împrejurările în care a avut loc decesul.
De Ana Maria Ghiarasim la 04.06.2020, 12:23- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Emil Vasile Ghițulescu era încarcerat în Penitenciarul Filippo Saporito, din localitatea Averso.
- Ministrul Cătălin Predoiu a cerut omologului său italian informații cu privire la împrejurările în care a avut loc decesul.
Emil Vasile Ghițulescu era încarcerat în Penitenciarul Filippo Saporito, din localitatea Averso. El a murit pe 5 aprilie 2020 și, potrivit Ambasadei României în Republica Italiană, ar fi fost vorba de o sinucidere.
Pentru a lămuri această situație, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a solicitat, printr-o scrisoare, omologului său italian, Alfonso Bonafede, informații cu privire la împrejurările în care a avut loc decesul cetățeanului român Emil Vasile Ghițulescu.
Totodată, ministrul român al Justiției s-a interesat dacă, pe lângă demersurile efectuate de misiunea diplomatică Română, a fost demarată o anchetă în acest caz.
„Această situație mi-a fost adusă la cunoștință de către Ambasada României în Republica Italiană. Din cele comunicate de către Ambasadă, reiese că a fost vorba de o sinucidere. Reafirm importanța deosebită pe care o acord, în calitatea mea de ministru al Justiției, protejării drepturilor fundamentale ale cetățenilor români”, a precizat Cătălin Predoiu.
Predoiu i-a mulțumit omologului său italian pentru cooperarea productivă dintre cele două ministere din ultima perioadă, în pofida dificultăților cauzate de Pandemia de COVID-19, apreciind importanța dialogului bilateral pentru identificarea celor mai bune modalități de soluționare a problemelor de interes comun, având în vedere ponderea cetățenilor români pe teritoriul italian.
Citește și: