Cum se distrează românii la Carnavalul de la Veneția
Dansatori în gondole şi pieţe invadate de personaje îmbrăcate în costume de epocă. Aşa arată Veneţia în zile de Carnaval. Organizatorii au ales iubirea ca temă a spectacolului care a deschis ediţia din acest an.
De Redactia Observator la 10.02.2020, 01:31Dansatori în gondole şi pieţe invadate de personaje îmbrăcate în costume de epocă. Aşa arată Veneţia în zile de Carnaval. Organizatorii au ales iubirea ca temă a spectacolului care a deschis ediţia din acest an. Turiştii, printre care şi mulţi români, s-au bucurat de fiecare minut de paradă pe apă sau de acrobaţii în aer.
A fost o seară magică pe Canal Grande. Prinsă de baloane, o tânără a făcut acrobaţii în aer, iar pe apă, în gondole, zeci de dansatori s-au jucat cu focul. În jurul lor, clădirile au fost "pânză" pentru proiecţii spectaculoase. Nimic nu a lipsit din spectacolul nocturn.
Anul acesta, tema carnavalului este Amoris Causa, adică iubirea. Iar Piaţa San Marco este scena celor mai originale costume, care transformă orice turist într-un personaj de basm.
”În timpul carnavalului este mult mai important să porţi o mască. Este foarte distractiv să te plimbi pe străzi şi să te simţi veneţian doar pentru câteva zile”, spune un turist.
Timp de 18 zile, turiştii se vor bucura de o atmosferă magică, aşa cum numai Veneţia ştie să ofere. Cu sau fără mască, românii sunt de ani de zile o prezenţă obişnuită la Veneţia. Mai ales în săptămânile carnavalului.
”Să ne distrăm. Relaxare cât mai multă şi să ne distrăm”, spune un român din Craiova.
(Reporter): Nu aveţi măşti?
(Româncă din Satu Mare): Urmează, de-abia am ajuns în piaţă şi urmează să ne cumpărăm.
Chiar dacă economia Veneţiei depinde de turism, oraşul abia mai afce faţă numărului tot mai mare de vizitatori.
În premieră au fost montaţi 34 de senzori în oraş pentru a monitoriza fluxul de turişti.
Organizat înainte de postul Paştelui, carnavalul de la Veneţia atrage anual mai bine de jumătate de milion de turişti. Festivalul se încheie pe 25 februarie.