Spitalele din China, pline din nou cu pacienţi infectaţi cu COVID-19. Specialiştii trag un semnal de alarmă: „Este un mediu de transmitere acolo”
Spitalele din China sunt din nou pline cu pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2. Politica COVID a fost schimbată, iar medicii şi asistentele au ajuns să infecteze pacienţii. Angajaţii din sistemul medical din prima linie sunt obligaţi să se prezinte la muncă, din lipsă de personal, chiar dacă ei însuşi sunt depistaţi pozitiv.
De Redactia Observator la 14.12.2022, 14:51- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Unităţile medicale din China se află sub o presiune foarte mare, după ce politica COVID a fost schimbată la 180 de grade. Angajaţii din sistemul de sănătate, aflaţi în prima linie, pot infecta pacienţii cu virusul SARS-COV-2, asta pentru că sunt obligaţi să se prezinte la locul de muncă, chiar dacă sunt depistaţi pozitiv. Totul se întâmplă din cauza lipsei de personal.
Specialiştii trag un semnal de alarmă
Un profesor din China, specializat în politici de sănătate, a monitorizat criza din țara sa de origine, de la Universitatea Yale din Statele Unite. Chen Xi a declarat, pentru BBC, că a vorbit cu directorii de spitale și cu alți membri ai personalului medical din China despre tensiunile masive din sistem în acest moment.
"Persoanele, care au fost infectate, au fost nevoite să lucreze în spitale, ceea ce creează un mediu de transmitere acolo", a spus el, pentru sursa citată mai sus.
- Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În ce stare se află
- Bebeluşul care risca să moară, pentru că părinţii refuzau să i se dea "sânge vaccinat", a fost operat la...
- Relaxare generală a restricţiilor anti-covid, în China. Protestele masive au obligat autorităţile să înveţe...
Spitalele din China și-au mărit în grabă capacitatea secțiilor de COVID-19, pentru a face față unui aflux uriaș de pacienți. Astfel, unităţile medicale s-au umplut rapid, pentru că oamenii au preferat să meargă la spital şi să nu se izoleze acasă. Profesorul Chen este de părere că trebuie să se facă mult mai multe, pentru a explica oamenilor că trebuie să se izoleze acasă şi să evite să aibă contact cu alte persoane, în cazul în care sunt depistaţi cu COVID-19.
"Nu există înţelegere din partea oamenilor de a rămâne acasă pentru simptome minore", a spus el. "Atunci când oamenii se simt rău, toți merg la spitale, ceea ce poate prăbuși cu ușurință sistemul de sănătate".
Oamenii s-au închis în case de frica COVID
Farmaciile au fost luate cu asalt, pentru că oamenii caută medicamente care să trateze răceala şi gripa. Kiturile de testare la domiciliu pentru Covid sunt, de asemenea, greu de procurat. În Beijing, deși restaurantele sunt deschise, acestea au foarte puțini clienți, iar străzile sunt liniștite, mai scrie BBC. Un alt motiv pentru care restaurantele sunt goale este faptul că încă se mai cere un rezultat negativ la testul PCR în 48 de ore pentru a putea lua masa în interior.
Companiile le spun angajaților că ar trebui să se întoarcă la birou, dar mulți nu vor să o facă, pentru că le este frică să nu se infecteze cu COVID-19. Acum câteva săptămâni, Guvernul spunea că nu se va face nicio abatere de la cei infectaţi cu SARS-COV-2 şi că aceştia trebuie să meargă în centre de carantină centralizate.