Antena Meniu Search
x

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În ce stare se află

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, 81 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, însă are puţine simptome, alături de o uşoară febră, a anunţat biroul său de presă sâmbătă, într-un comunicat, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 10.12.2022, 22:21

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a fost testat pozitiv pentru COVID-19
Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 - Profimedia

Sergio Mattarella şi-a anulat acţiunile oficiale pe care le avea programate pentru următoarele zile, însă continuă să-şi onoreze alte îndatoriri în izolare, în apartamentul său din Palatul Quirinale de la Roma, precizează comunicatul.

Preşedintele Italiei a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Miercuri, președintele a participat la seara de deschidere a noii stagiuni la Opera Scala din Milano, alături de şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Stagiunea 2022-2023 s-a deschis miercuri cu o reprezentaţie a operei "Boris Godunov' a compozitorului rus Modest Musorgski, în timp ce protestatari faţă de războiul din Ucraina au demonstrat în faţa clădirii.

Întrebată despre protestele stârnite de alegerea operei compozitorului rus, Meloni a declarat că politica şi cultura ar trebui separate, un punct de vedere exprimat de asemenea de Mattarella şi von der Leyen.

În Italia, funcţia de preşedinte al ţării este una în mare parte onorifică şi conferă atribuţii limitate. Cu toate acestea, preşedintelui îi revine responsabilitatea de a interveni pentru a rezolva crize instituţionale grave, deşi acesta este un caz excepţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În ce stare se află