Trump, atac la Joe Biden: "S-ar putea să sfârșim într-un război cu China. America are acum o conducere slabă și coruptă"
Donald Trump continuă atacurile la adresa lui Joe Biden. Fostul preşedinte al Statelor Unite este de părere cu SUA poate sfârşi într-un război cu China din pricina modului în care este gestionată politica externă de actuala administraţie de la Casa Albă.
De Redactia Observator la 08.10.2021, 08:51Într-o declaraţie, publicată de Comitetul său de acţiune politică, Donald Trump a continuat să-l atace pe actualul preşedinte al SUA şi a amintit din nou că alegerile au fost fraudate. De asemenea, fostul preşedinte este de părere că un război între Statele Unite şi China ar putea izbucni oricând. "Deoarece alegerile au fost trucate, iar America are acum o conducere slabă și coruptă, s-ar putea să sfârșim într-un război cu China, care nu mai respectă Statele Unite. Au asistat în direct la televizor la capitularea completă a generalilor noștri în fața talibanilor în Afganistan, cu pierderea a 13 avioane de luptă și cu predarea celor mai bune echipamente militare din lume, în valoare de 85 de miliarde de dolari", a fost mesajul transmis de Donald Trump.
Acesta a mai precizat că Rusia şi China ar putea recupera echipamentul militar lăsat în Afganistan de Armata SUA, echipament care ar putea fi recondiţionat şi folosit împotriva americanilor.
Jake Sullivan după o întâlnire cu un diplomat chinez de rang înalt: SUA şi China trebuie să îşi gestioneze concurenţa intensă
Consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan a declarat joi că discuţiile sale cu cel mai înalt diplomat chinez, Yang Jiechi, din Elveţia, au evitat miercuri asprimea unei întâlniri avută în luna martie şi că este nevoie de eforturi mai mari pentru a se evita un conflict între cele două ţări, transmite Reuters, citat de news.ro.
- Donald Trump, mai sărac din cauza pandemiei. După un sfert de secol şi-a pierdut locul în clasamentul Forbes al...
- GALERIE FOTO | Vladimir Putin ar fi încercat să-i distragă atenţia lui Trump folosind o traducătoare "foarte...
- Donald Trump face presiuni ca Twitter să-i redeschidă contul. Un judecător din Florida trebuie să convingă...
Întâlnirea cu uşile închise de la un hotel de la aeroportul din Zürich, despre care Sullivan a spus că a durat aproximativ şase ore, a fost prima întâlnire faţă în faţă cu Yang de la discuţiile lor din Alaska, marcând o fază mai puţin conflictuală între cele două superputeri.
"Discuţiile au fost productive în sensul că a fost o oportunitate reală, în spatele uşilor închise, de a ne prezenta cu adevărat perspectivele şi intenţiile diferite", a declarat Sullivan, care este principalul consilier de securitate al preşedintelui Joe Biden, la Bruxelles, după întâlniri la NATO şi Uniunea Europeană. El a spus că întâlnirea a fost o modalitate de ”a face tot posibilul pentru a crea o circumstanţă în care această competiţie (între Statele Unite şi China), care este o competiţie intensă, să poate fi gestionată în mod responsabil şi să nu devieze în conflict sau confruntare”.
Washingtonul spune că China ameninţă o ordine globală bazată pe reguli
Washingtonul spune că China ameninţă o ordine globală bazată pe reguli. Beijingul afirmă că Statele Unite se amestecă în afacerile sale. Dar acordul dintre procurorii americani şi directorul financiar al Huawei, Meng Wanzhou, arestată în Canada în decembrie 2018, care i-a permis să se întoarcă în China, ar putea să fi îmbunătăţit starea de spirit.
Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping au convenit în principiu să organizeze o întâlnire virtuală înainte de sfârşitul anului. "Concluzia mea de bază în acest sens este că competiţia intensă necesită o diplomaţie intensă. Deci, avem nevoie de mai mult din acest lucru, nu mai puţin din acest lucru", a spus Sullivan. Cu toate acestea, el a spus că au existat ”schimburi dure şi directe” cu Yang referitoare la strâmtoarea Taiwan.
China revendică Taiwanul ca teritoriu propriu şi a intensificat presiunea militară şi politică pentru a încerca să forţeze insula guvernată democratic să accepte suveranitatea chineză. "Vedem Taiwanul ca o economie vibrantă, o democraţie vibrantă ... un loc pe care suntem foarte concentraţi să avem o relaţie profundă şi durabilă cu mai multe dimensiuni", a spus Sullivan.