Meniu
Search
x

Donald Trump face presiuni ca Twitter să-i redeschidă contul. Un judecător din Florida trebuie să convingă platforma

Donald Trump, fost preşedinte al Statelor Unite, a cerut unui judecător federal din Florida să forţeze Twitter să îi repună în funcţiune contul, informează The Guardian.

De Redactia Observator la 02.10.2021, 15:44

În luna iulie, Trump a dat în judecată Twitter, Facebook şi Google, precum şi pe directorii executivi ai acestora, susţinând că platformele reduc la tăcere ilegal punctele de vedere conservatoare.

Cererea lui Trump pentru o somaţie preliminară împotriva Twitter a fost depusă vineri seară, în Miami. El susţine că Twitter i-a anulat contul în luna ianuarie ca răspuns la presiunile făcute de rivalii săi politic din Congres.

Contul de Twitter a fost închis după acuzaţiile nefondate că alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 au fost fraudate

Twitter nu a comentat, iar reprezentanţii lui Trump nu au emis explicaţii. Fostul preşedinte şi-a pierdut conturile pe reţelele de socializare anul acesta după ce companiile au spus că el a încălcat regulile privind glorificarea violenţei.

Sute de susţinători ai lui au atacat Capitoliul pe 6 ianuarie, după ce Trump, într-un discurs, a repetat acuzaţiile nefondate că alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 au fost fraudate. Această afirmaţie a fost respinsă de numeroase curţi de justiţie, oficiali electorali şi chiar de membri ai administraţiei sale.

Twitter „exercită un grad de putere şi control asupra discursului politic în ţara aceasta care este incomensurabil, fără precedent şi profund periculos pentru dezbaterea democratică deschisă”, a citat Bloomberg din solicitarea lui Trump.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Donald Trump face presiuni ca Twitter să-i redeschidă contul. Un judecător din Florida trebuie să convingă platforma