Antena LIVE

Curs valutar

Ultimă oră! Schimb de focuri în oraşul Saint-Denis! Justiția confirmă decesul unei femei kamikaze și cinci arestări

Un intens schimb de focuri s-a declanşat cu mai puţin de două ore în urmă în oraşul Saint-Denis, de la periferia Parisului. Localnicii au auzit rafale de arme automate, după ce forţele de ordine au îndreptat proiectoare asupra acoperişurilor.

De la 18.11.2015, 11:28

 UPDATE ORA 10.47 Franța: Justiția confirmă decesul unei femei kamikaze și cinci arestări în operațiunea din nordul Parisului

Justiția franceză a confirmat miercuri moartea unei femei kamikaze, 'care și-a detonat vesta explozivă la începutul asaltului', în operațiunea antiteroristă lansată miercuri dimineață de poliție în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, în cadrul anchetei privind atentatele teroriste comise vinerea trecută în capitala Franței și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, transmite AFP.

'Trei bărbați, care se aflau în apartament, au fost scoși' de polițiștii din forțele speciale RAID și 'plasați în arest', iar alte două persoane au fost arestate lângă apartament, potrivit aceleiași surse.

Poliția franceză a declanșat miercuri dimineață o operațiune la Saint-Denis, care l-a vizat pe Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi creierul atentatelor comise vinerea trecută în capitala Franței.

Potrivit AFP, raidul l-a vizat și pe cel mai recent suspect în urma atacurilor de la Paris din 13 noiembrie. Un bărbat neidentificat, despre care presa a relatat prima dată marți, ar fi al nouălea suspect în atentatele de vineri noaptea din capitala franceză.

Un alt urmărit este Salah Adbeslam (în vârstă de 26 de ani), pe numele căruia duminică autoritățile belgiene au emis un mandat de arestare internațional. Francezul născut la Bruxelles ar putea fi și unul dintre atacatorii de la Paris. Un frate de-al său, Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam, care a trăit în cartierul bruxellez Molenbeek, s-a aruncat în aer, vinerea trecută, la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris.

UPDATE ORA 9.42 Operațiune antiteroristă în nordul Parisului: Valls și Cazeneuve la Palatul Elysée

Premierul francez Manuel Valls și ministrul de interne Bernard Cazeneuve se aflau miercuri dimineață alături de președintele Francois Hollande în biroul șefului statului francez de la Palatul Elysée pentru a urmări operațiunea antiteroristă în curs de desfășurare din Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, relatează Le Figaro, care citează surse din anturajul președintelui.

Premierul și ministrul de interne au ajuns în biroul lui Francois Hollande la orele locale 08:05, au adăugat sursele citate.

Operațiunea din Saint-Denis îl are ca țintă pe presupusul organizator al sângeroaselor atentate de vinerea trecută de la Paris, cele mai grave din istoria Franței, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud.

UPDATE ORA 9.25 Operațiunea antiteroristă din nordul Parisului s-a încheiat (DPA)

Operațiunea poliției franceze desfășurată miercuri dimineață la Saint-Denis, periferie din nordul Parisului, pentru capturarea 'creierului' atentatelor teroriste din 13 noiembrie din capitala Franței, s-a încheiat, a anunțat ministrul francez al justiției Christiane Taubira, relatează DPA, care citează mass media franceze.

Potrivit AFP, în timpul operațiunii au murit două persoane, iar alte două au fost arestate.

UPDATE ORA 9.11 Atentate la Paris: Militari francezi au fost desfășurați la Saint-Denis, locul operațiunii antiteroriste

Circa 50 de militari au fost desfășurați miercuri dimineața la Saint-Denis, localitate situată la nord de Paris, unde un asalt al poliției este în curs de desfășurare, în contextul atentatelor teroriste de vinerea trecută, transmite AFP.

Militarii s-au postat la intrarea în perimetrul de securitate, de-a lungul vitrinelor magazinelor, cu arme de foc în mână, purtând veste antiglonț și căști. Detonări puternice au fost auzite în jurul orei 06:30 GMT, la trei ore de la declanșarea operațiunii antiteroriste, punctate de schimburi intense de tiruri.

UPDATE ORA 8.48 Operațiune antiteroristă în nordul Parisului: Școli și licee închise la Saint-Denis

Unitățile școlare, școli și licee, vor fi închise miercuri în centrul Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, unde se derulează de la primele ore ale dimineții o importantă operațiune antiteroristă în legătură cu atentatele de vinerea trecută, au anunțat autoritățile locale citate de AFP.

Potrivit surselor citate, 'populației i s-a cerut să evite cu totul centrul localității'. Toate garniturile de metrou, autobuzele și tramvaiele care deservesc Saint-Denis au fost oprite din cauza intervenției în curs a poliției, a informat regia de transport RATP.

UPDATE ORA 8.14 Cel puțin un mort în operațiunea antiteroristă desfășurată miercuri dimineață în nordul Parisului

Cel puțin un mort se înregistrează în operațiunea antiteroristă desfășurată miercuri dimineață la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului, în cadrul anchetei asupra atentatelor sângeroase de vinerea trecută, soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, au indicat surse apropiate anchetei pentru AFP.

UPDATE ORA 8.09 Presupusul organizator al atentatelor, belgianul Abdelhamid Abaaoud, ținta asaltului în nordul Parisului

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ținta raidului desfășurat miercuri dimineață de poliția antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse polițienești.

Nu se știe deocamdată dacă acest individ de 28 de ani, membru activ al organizației jihadiste Statul Islamic în Siria, se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi și patru suspecți.

UPDATE ORA 8.01 Mai mulți polițiști, răniți într-un raid al poliției franceze la periferia de nord a Parisului

Mai mulți polițiști au fost răniți în timpul asaltului poliției franceze, ce era în curs de desfășurare miercuri în zori la Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, în cadrul anchetei asupra atentatelor sângeroase de vinerea trecută, relatează AFP.

Ținta acestui raid ar fi presupusul organizator al atentatelor de vineri seara, Abdelhamid Abaaoud, conform unor surse polițienești.

Potrivit mai multor surse apropiate anchetei, pompieri și martori au informat despre un schimb de focuri intens în cursul acestei operațiuni desfășurate de o subdivizie antiteroristă a poliției judiciare și de către Raid (unitatea de elită) a poliției franceze.

Surse polițienești și judiciare au explicat că mai multe persoane s-au baricadat într-un apartament la Saint-Denis, o localitate de la periferia nordică a Parisului.

Operațiunea era în plină desfășurare la ora locală 06:15(05:15GMT), relatează agenția franceză de presă.

UPDATE ORA 7.04 Asalt în nordul Parisului: Mai mulți polițiști răniți

Mai mulți polițiști francezi au fost răniți în cursul nopții de marți spre miercuri în timpul unui asalt dat la Saint Denis, în nordul Parisului, de către forțele antiteroriste în legătură cu atentatele comise vineri, a informat o sursă apropiată anchetei, citate de AFP.

Asaltul continua miercuri în zori, la cinci zile după atentatele din capitala Franței care au făcut 129 de morți. Au avut loc schimburi de focuri, potrivit mai multor surse apropiate anchetei și unor martori.

Un intens schimb de focuri s-a declanşat cu mai puţin de două ore în urmă în oraşul Saint-Denis, de la periferia Parisului. Localnicii au auzit rafale de arme automate, după ce forţele de ordine au îndreptat proiectoare asupra acoperişurilor. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi, iar doi terorişti au fost ucişi. Unul participant la atacurile de la Paris, căutat intens în ultimele zile, a fost încolţit. Focurile de armă continuă şi în acest moment în Saint-Denis.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

extern paris rafale schimb de focuri
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024