Un homar galben a căzut în plasa unui pescar din SUA. Descoperirea este de unu la 30 de milioane de exemplare
Un pescar din SUA a făcut o descoperire mai puţin obişnuită. Omul a dat peste un homar galben, şansele fiind de unu la 30 de milioane de exemplare. Această specie rară urmează acum să îi ajute pe oamenii de ştiinţă în cercetările viitoare.
De Andreea Anghel la 11.02.2021, 13:13- Un homar mai deosebit a fost descoperit de către un pescar din SUA
- Crustaceea urmează să fie analizată de către oamenii de ştiinţă
Un pescar din Maine, SUA, a făcut recent o descoperire de unu la 30 de milioane - un homar galben.
Marley Babb a prins crustaceea unică și a donat-o Centrului de Științe Marine al Universității New England, din Biddeford. Numit ''Banană'', corpul galben al homarului este rezultatul unei mutații genetice a proteinelor care se leagă de pigmenții naturali ai crustaceei.
Creatura marină, cunoscută sub numele de ''homar de cristal'', s-a născut cu o afecțiune care are ca rezultat o colorare palidă sau neuniformă a suprafeţei corpului, potrivit dailymail.co.uk.
Descoperirea îi va ajuta pe cercetători în viitoarele studii
Echipa de la Marine Center împarte acum o subvenție de 860.000 de dolari cu Departamentul de Resurse Marine din Maine și alte organizații, pentru a studia impactul pe care îl are încălzirea Golfului Maine asupra larvelor de homar și şansele lor de a crește până la maturitate.
Iar exteriorul galben al lui ''Banană'' poate fi rezultatul schimbărilor climatice. Din cauza culorii mai deschise, acest homar este mai vizibil pentru prădători, oferindu-i o șansă mai mică de supraviețuire. Cu toate acestea, echipa de la Marine Science Center (MSC) a declarat că are grijă de homar și că nu intenționează să îl readucă în sălbăticie.
Universitatea din Maine a lansat două studii în 2019 care au subliniat că oceanele care se încălzesc duc la scăderea populațiilor de homar. Apa mai caldă rămâne doar de-a lungul suprafeței, iar orice larvă care crește o va face în apă rece. Majoritatea nu supravieţuiesc.