Antena Meniu Search
x

Galerie foto Furtună de zăpadă de proporții, în SUA: vaccinări amânate, zboruri date peste cap, străzi măturate de rafalele puternice

O furtună de zăpadă extrem de puternică a făcut ravagii în Statele Unite. În acest caz, luni, autorităţile din New York și din New Jersey au fost nevoite să declare stare de urgență. Stratul consistent de zăpadă şi rafalele puternice au făcut ca vaccinările să fie amânate, iar zborurile anulate.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.02.2021, 18:55

  • Oraşele de pe coasta de est a Americii au fost lovite de o furtună puternică de zăpadă
  • Luni după-amiază, un strat considerabil de zăpadă căzuse deja în anumite părți din New Jersey, Pennsylvania și New York

O furtună masivă de zăpadă a lovit coasta de est a Statelor Unite. Din acest motiv, oraşul New York aproape că a stat pe loc. Zborurile au fost anulate, circulaţia restricţionată, iar centrele de vaccinare închise. 

Luni după-amiază, un strat considerabil de zăpadă căzuse deja în anumite părți din New Jersey, Pennsylvania și New York City. Astfel, autorităţile locale din New York și din New Jersey au declarat stare de urgență.

Combinaţia dintre zăpadă şi rafale de vânt cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră a paralizat încă de luni respectivele oraşe afectate, potrivit bbc.com

Furtuna a făcut ravagii şi în ceea ce priveşte călătoriile locale. Primarul orașului New York a emis un ordin de restricționare a călătoriilor neesențiale de la ora locală 06:00, luni, și închiderea școlilor publice, marți.

De asemenea, în New Jersey, guvernatorul Philip Murphy a suspendat luni călătoriile de autobuz și feroviare ale statului. Ordinul său de urgență permite autorităților locale să închidă drumurile și să evacueze locuințele.

Activitatea anumitor oraşe de pe coasta de est, dată peste cap

Peste 1.600 de zboruri au fost anulate pe mai multe aeroporturi din SUA. Pe aeroportul La Guardia din New York, toate zborurile au fost suspendate începând de luni dimineața. 

Furtuna a oprit, de asemenea, distribuția vaccinurilor în Connecticut, New Jersey, Rhode Island, Philadelphia, anumite părți din Washington şi New York.

În New York, vaccinările vor fi anulate până marți, deoarece primarul a spus că nu este suficient de sigur pentru rezidenții mai în vârstă să iasă afară în condiții de viscol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Furtună de zăpadă de proporții, în SUA: vaccinări amânate, zboruri date peste cap, străzi măturate de rafalele puternice