Un tânăr solicitant de azil s-a aruncat de la etaj ca să nu fie deportat. A sărit în gol sub ochii polițiștilor, în Germania
Îngrozit că urma să fie deportat, un nigerian în vârstă de 33 de ani, care solicitase azil în Germania, s-a aruncat de la etajul 5 chiar în fața polițiștilor care veniseră să-l ia, scrie focus.de. Tragedia s-a produs în Hainichen, un oraș din landul german Saxonia.
De Veronica Micu la 17.10.2023, 13:21Luni dimineață, polițiștii din Hainichen și-au făcut apariția la un centru de cazare pentru solicitanți de azil. Urmau să ridice un nigerian de 33 de ani, care trebuia deportat în Olanda, ca parte a procedurii Dublin. În jurul orei 7:20, agenții se aflau în apartamentul bărbatului și voiau să-l ia. Potrivit informațiilor obținute de Bild, tânărul le-ar fi spus ofițerilor că merge într-o altă cameră să împacheteze câteva lucruri. Doar că nigerianul s-a dus pe balcon și, fără vreun avertisment, a sărit în gol 15 metri, de la etajul 5 al blocului.
"Unul dintre polițiști a reușit să apuce bărbatul de braț în timpul săriturii, dar nu a putut preveni căderea fatală. În ciuda măsurilor medicale imediate, el a decedat la fața locului, din cauza rănilor grave", a declarat o purtătoare de cuvânt a Direcției de Stat Saxonia.
Poliția investighează acum circumstanțele exacte ale morții dramatice.
Ce înseamnă procedura Dublin
- "Fără țipete, n-am auzit nimic". Mama fetiței aruncate într-un râu din Germania de propriul tată, complice...
- UE ar putea renunța la regulile bugetare rigide. Germania și Franța, forțate să ajungă la un consens pentru tot...
- Schema prin care Germania "mimează" cheltuieli de 2% din PIB pentru apărare. Zborurile cu avionul ale miniștrilor,...
Procedura Dublin stabilește care stat membru al UE este responsabil pentru examinarea cererii de protecție internațională, potrivit Blick.
Scopul acesteia este de a se asigura că fiecare cerere de azil depusă pe teritoriul statelor membre este examinată din punct de vedere juridic material de către un singur stat. Transferul trebuie să aibă loc, în general, în termen de șase luni de la stabilirea responsabilității.