Antena Meniu Search
x

Schema prin care Germania "mimează" cheltuieli de 2% din PIB pentru apărare. Zborurile cu avionul ale miniștrilor, trecute ca investiții militare

Guvernul german foloseşte "trucuri de contabilitate" pentru a îndeplini obiectivul NATO de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile militare ale ţării în 2024, scrie vineri revista Der Spiegel, citând dovezi dintr-un document intern al Ministerului de Finanţe, relatează Reuters.

de Adrian Popovici

la 13.10.2023, 16:58

Schema prin care Germania Germania cheltuie 2% din PIB pentru apărare. - Shutterstock

Potrivit articolului de presă, cheltuielile a şapte ministere federale, ale Cancelariei lui Olaf Scholz şi ale ambelor camere ale parlamentului sunt contabilizate drept contribuţii la cheltuieli pentru apărare. Cea mai mare contribuţie unică - 11,2 miliarde de euro - provine de la Ministerul de Finanţe, suma incluzând şi cele 4,5 miliarde de euro pentru plata dobânzilor, pe care ministerul le justifică spunând că echipamentele militare au fost achiziţionate cu ajutorul împrumuturilor.

Costul avioanelor guvernamentale şi plăţile de pensii pentru foştii membri ai Armatei Naţionale Populare din Republica Democrată Germană comunistă, care a fost reunificată cu Germania de Vest în 1990, sunt, de asemenea, contabilizate drept contribuţii la cheltuielile militare.

Ministerul Finanţelor şi cel al Apărării nu au fost disponibile imediat pentru a oferi comentarii cu privire la articolul din Der Spiegel, menţionează Reuters. În luna august, o sursă a declarat pentru Reuters că guvernul german a renunţat la un plan de a se angaja legal să îndeplinească anual obiectivul de 2% al NATO, menţinând doar angajamentul calculat în medie pe cinci ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Schema prin care Germania "mimează" cheltuieli de 2% din PIB pentru apărare. Zborurile cu avionul ale miniștrilor, trecute ca investiții militare