Virusul petrecerilor e molipsitor în toată lumea, în ciuda regulilor impuse de autorităţi
Peste 3.000 de tineri din Frankfurt au petrecut în stradă până la 3 dimineaţa. Au dansat, au cântat şi mai apoi au devastat centrul oraşului, supăraţi că a venit poliţia să le strice cheful.
De Redactia Observator la 20.07.2020, 11:26- În Frankfurt petrecerile în stradă sunt interzise.
- Pentru evenimente cu peste 250 de participanţi au nevoie de aprobare specială.
În Frankfurt petrecerile în stradă sunt interzise, iar pentru evenimentele private cu mai mult de 250 de participanţi au nevoie de aprobare specială. Aşa că pentru cel puţin 40 de petrecăreţi, distracţia s-a terminat la secţie.
Mii de oameni au umplut până la refuz o stradă din celebrul cartier Nothing Hill şi nu s-au lăsat duşi acasă, decât după ce au fost somaţi de poliţie. Premierul Boris Johnson face apel la responsabilitatea britanicilor pentru a ţine sub control răspândirea virusului.
Le-a promis că nu mai închide ţara, dar nu exclude ca oraşele în care reapar focare să fie izolate de restul Regatului. Londra a anunţat şi că nu va mai raporta lumii în fiecare zi cifrele morţilor de coronavirus, după ce au apărut suspiciuni că numărul raportat până acum ar fi fost exagerat.
Oficialii din Barcelona nu au avut nici ei prea mult succes la public. Vineri seară le-au cerut oamenilor să nu iasă din case, după ce numărul bolnavilor de coronavirus a crescut din nou. Numai că puţini i-au ascultat. Plajele s-au umplut până la refuz şi au fost golite tot cu ajutorul poliţiei.
Într-o localitate din Florida sute de oameni au venit să se infecteze cu noul coronavirus. Numai de alţi bolnavi nu mai aveau nevoie spitalele din Statele Unite, unde în ultimele 2 zile, aproximativ 150 de mii de oameni au fost confirmaţi pozitiv.
Pe străzi au ieşit şi zeci de mii de oameni din Israel. Numai că nu pentru a petrece. Proteste uriaşe au avut loc în Tel Aviv şi Ierusalim. În capitală, manifestanţii s-au răfuit cu poliţia chiar în faţa reşedinţei premierului.
Oamenii spun că sunt disperaţi că şi-au pierdut locurile de muncă din cauza epidemiei şi îi cer demisia lui Benjamin Netanyahu pe care îl acuză că a gestionat prost criza sanitară.
Nerespectarea regulilor de distanţare nu rămâne însă fără efect. Ieri a fost o altă zi neagră la nivel mondial. Peste 260 de mii de oameni din întreaga lume au primit diagnosticul de SARS CoV 2. Este cel mai mare număr de la debutul pandemiei.