Zelenski: "Să distrugem forțele ruse și să le epuizăm rezervele. Trebuie să provocăm daune maxime". Rusia acuză NATO că e în spatele ofensivei din Kursk
Război în Ucraina. Continuă invazia ucraineană în Rusia! Ieri, armata lui Volodimir Zelenski a distrus un pod important din regiunea Kursk, iar acum soldaţii lui Vladimir Putin cu greu mai pot pătrunde în zonă. Între timp, au fost difuzate pentru prima dată imagini de la incursiunea din 6 august. Oficialii de la Moscova acuză că întreaga operaţiune a fost planificată cu ajutorul NATO și al Occidentului.
De Redactia Observator la 17.08.2024, 08:46Sunt primele imagini de la incursiunea din Kursk de pe 6 august, când mii de trupe ucrainene au străpuns graniţa de vest a Rusiei. Imaginile au fost publicate ieri de Guvernul Ucrainei. Au trecut mai bine de 10 zile de la ofensiva-fulger, iar forțele Kievului au reuşit să avanseze în unele zone din Kursk chiar şi cu trei kilometri. Potrivit Washigton Post, ucrainenii au încercat la începutul săptămânii să intre şi în Belgorod, dar incursiunea a fost respinsă.
Zelenski: "Ideea este să distrugem forțele ruse și să le epuizăm rezervele"
"Ideea este să distrugem forțele ruse și să le epuizăm rezervele. Trebuie să provocăm daune maxime tuturor pozițiilor rusești și facem acest lucru. Mulțumesc fiecăruia dintre luptătorii noștri pentru precizia lor", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Ieri, armata lui Zelenski a distrus un pod important din regiune. În urma bombardamentului, districtul Glușkovo a rămas complet izolat, iar soldaţii lui Vladimir Putin au fost practic înconjuraţi. Ucraina ar încerca să creeze acum un coridor de-a lungul frontierei.
Localnicii din Kursk se tem pentru viaţa lor, iar autorităţile locale fac tot ce le stă în putinţă să îi ducă într-un loc sigur. Între timp, oficialii din Canada au anunţat că armata lui Zelenski se poate folosi de armele primite de la ei în ofensiva din Kursk. "Credem în continuare că, prin coaliția pe care am construit-o, le oferim ucrainenilor ceea ce au nevoie pe câmpul de luptă pentru a avea succes în regiunea de nord-est și în sud. Credem că au capacitățile necesare pentru a avea succes cu ceea ce le-am oferit", a declarat Sabrina Singh, purtător de cuvânt Pentagon.
Armata lui Zelenski pierde însă teren pe frontul de est, unde soldații ucraineni sunt depășiți de situaţie. Iar până la noi întăriri, ar putea dura luni. Forțele ucrainene spun ca ofensiva fără precedent de pe 6 august este necesară pentru a convinge Moscova să înceapă negocierile de pace. Autorităţile de la Moscova acuză în schimb că întreaga operaţiune a fost planificată cu ajutorul NATO și al Occidentului.