Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina a invadat şi Belgorod, pe lângă Kursk, dar au existat bătălii grele şi trupele au fost respinse de ruşi

Război în Ucraina. În paralel cu incursiunea din regiunea Kursk, Forțele Armate ale Ucrainei au pătruns la începutul săptămânii şi în regiunea Belgorod, dar acolo au existat bătălii grele şi au fost respinse de ruşi, dezvăluie cotidianul american The Washington Post care a vorbit cu soldaţii care au participat la asalt. 

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 18:54

WP: Ucraina a invadat şi Belgorod, pe lângă Kursk, dar au existat bătălii grele şi trupele au fost respinse de ruşi
WP: Ucraina a invadat şi Belgorod, pe lângă Kursk, dar au existat bătălii grele şi trupele au fost respinse de ruşi - Profimedia

În urmă cu câteva zile, trupele ucrainene au invadat şi regiunea Belgorod în paralel cu incursiunea din Kursk, dar s-au confruntat cu o rezistență puternică din partea rușilor. Moscova nu a recunoscut luptele la sol din Belgorod, dar guvernatorul de acolo a declarat stare de urgență la începutul săptămânii, pe 14 august. 

Ucrainenii au invadat şi Belgorodul, dar au fost opriţi după 10 km

Luptele din Belgorod au fost descrise pentru The Washington Post de trei soldați ucraineni răniți și evacuați peste graniță în regiunea Sumî a Ucrainei. Ei au trecut graniţa în Rusia cu vehicule blindate de transport de trupe în satul Kolotîlivka. 

Articolul continuă după reclamă

Trupele ruse din Belgorod păreau pregătite de sosirea lor, au spus soldații, în contrast cu ceea ce s-a petrecut în Kursk, unde unităţile ucrainene au înaintat rapid şi au ocupat aproape 1100 de km pătraţi, potrivit armatei ucrainene.  Kievul a numit joi un comandant militar care să gestioneze zonele din Kursk pe care le-au ocupat ucrainenii.

Pe acelaşi subiect

Deși unii soldaţi ruşi s-au retras din Belgorod în momentul atacului, zona era fortificată cu obstacole antitanc sau dinți de dragon și puternic minată. Ucrainenii au fost contraatacați aproape imediat cu artilerie, drone și bombe aeriene. "Întregul nostru grup a fost rănit în ziua în care am intrat", a spus unui dintre soldaţi. Potrivit acestuia, mulți militari ucraineni au fost grav răniți, alții au murit și au fost lăsați în urmă. 

Ruşii îi aşteptau şi i-au împins rapid peste graniţă

Potrivit soldaților, ucrainenii au înaintat cu aproximativ 10 km capturând pozițiile abandonate de trupele ruse. Dar luptele au rămas intense. Bombardamentele au fost atât de puternice încât supraviețuitorii au fost nevoiți să se adăpostească în tranșeele rusești timp de mai multe zile, până când un vehicul blindat a sosit pentru a-i evacua pentru îngrijiri medicale joi dimineața. Unii au fost răniți de mai multe ori în timp ce așteptau ajutor. Soldatul a mărturist că se temea că ar putea fi ucis în Rusia "pentru că nu cunoșteam teritoriul lor". "Luptam pe nevăzute", a spus el. 

Este posibil ca forțele ruse din Belgorod să fi fost puse în alertă maximă după operațiunea din regiunea vecină Kursk, iar asta a dus la o rezistență mai puternică, a declarat Brady Africk, analist open-source la American Enterprise Institute. Ruşii au fost ajutaţi şi de construcția liniilor defensive de vara trecută după mai multe raiduri transfrontaliere conduse de miliții presupus a fi ruse care luptă de partea Kievului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ucraina a invadat şi Belgorod, pe lângă Kursk, dar au existat bătălii grele şi trupele au fost respinse de ruşi