Cine este Steven van Groningen. CEO-ul Raiffeisen a căzut cu bicicleta lângă Nicuşor Dan - VIDEO
CEO-ul Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, a fost protagonistul unui incident amuzant cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei, eveniment marcat în Parcul Herăstrău de primarul general, Nicuşor Dan, ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi preşedintele Klaus Iohannis.
De Cornel Preda la 03.06.2021, 11:27- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
După ce au pedalat cu bicicletele prin parc, în momentul în care s-au oprit, Steven van Groningen a avut dificultăţi în a scoate piciorul din pedalele speciale ale bicicletei de tip "fixie" şi a căzut în spatele lui Nicuşor Dan.
Aţi fi tentaţi să credeţi că şeful Raiffeisen Bank este un novice în mersul pe bicicletă, însă Steven van Groningen este un fost sportiv de performanţă şi un ciclist amator cu rezultate notabile în concursurile organizate în România, precum "Prima Evadare".
Născut în Olanda, Steven van Groningen conduce Raiffeisen Bank Romania din 2002. Este căsătorit cu Valeria Răcilă, canotoare română, laureată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984). Şi el este fost sportiv olimpic, de asemenea la canotaj, însă nu cu aşa mult succes precum soţia sa. Are în palmarest două participări la Campionatele Mondiale şi una la Jocurile Olimpice din 1984, unde şi-a şi întâlnit viitoarea soţie.
În 1993, van Groningen și soția sa s-au mutat în România, după ce fostul canotor olandez a acceptat un post de consultanță la Banca Națională a României. După un an petrecut în funcția de consilier al B.N.R., Steven van Groningen s-a transferat la banca olandeză ABN AMRO, care tocmai își deschidea o sucursală în România. În 1998, familia van Groningen s-a mutat pentru un an și jumătate la Moscova, unde Steven a lucrat la filiala locală a ABN AMRO.[7] A urmat o perioadă de timp petrecută la Budapesta, în serviciul aceleiași bănci olandeze. Din 2001, familia van Groningen s-a mutat din nou în România.
Steven van Gronningen este implicat în mai multe organizaţii, iniţiative, dar şi comunităţi locale, rămânând un pasionat şi practicant al sportului. În 2011, a terminat concursul Ironman din Frankfurt, Germania. In 11 ore si 44 de minute, el a inotat 3,8 km, a pedalat 180 de km si a alergat 42,2 km. Steven van Groningen a fost unul dintre cei aproape 3000 de sportivi din peste 55 de tari care au participat la competitia Ironman, plasandu-se in prima jumatate a clasamentului.
De asemenea participă cu regularitate la Maratonul Internaţional Bucureşti, unde Valeria Răcilă este directoarea concursului, precum şi la diverse competiţii de ciclism din România, cea mai cunoscută fiind Prima Evadare.
Nicuşor Dan promite piste până la finalul mandatului
Primarul general, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au ajuns primii la eveniment şi au pedalat pe biciclete prin parc.
"Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan.
Acesta a explicat că pistele vor fi gata până la sfârşitul mandatului. ”Sunt 15-20 de kilometri de piste de biciclete acum în Bucureşti. Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt maşini parcate peste tot, pe prima bandă şi atunci primul lucru este găsim prin strategia de parcare soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă pentru a avea spaţiu considerabil. E inutil să ai pistă de biciclete care nu e conectată cu altele şi care să nu îţi permită să te duci de acasă la serviciu cu maşina”, a declarat Nicuşor Dan.
La eveniment a ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis, tot pe bicicletă. ”Este ziua bicicletei şi în mod natural am venit aici pe bicicletă. Cred că este o zi foarte potriviă pentru a pomova şi noi politicienii mersul pe bicicletă. Este evident şi cred că toată lumea ştie mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos, te scuteşte de ambuteiajele din trafic (...) De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta. Dacă mergeţi, veţi vedea de ce puţini fac acest efort. Sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi împarţi banda cu şoferi nemulţumiţi şi dau de piste făcute aparent pentur biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele. Sunt chestiuni uşor de remediat dacă vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre”, a declarat Klaus Iohannis.