NATO, pe Twitter: Care sunt cele 5 lucruri ce trebuie știute despre România. Dracula şi gustoşii mititei sunt pe listă
Poziția geo-strategică ne-a transformat într-un aliat de nădejde, dar lumea trebuie să ne cunoască nu doar în vremuri ca acestea. Pe pagina de Twitter, Alianţa Nord-Atlantică a postat un clip cu cinci lucruri pe care toți trebuie să le ştie despre România. Dracula şi gustoşii mititei sunt pe listă.
De Redactia Observator la 28.11.2022, 20:55Dincolo de postarea de pe Twitter a NATO, la București se discută lucruri cât se poate de serioase și decisive pentru viitorul țării noastre.
"Centrul de greutate al Europei se mută către Est". A spus-o cât se poate de clar Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, care în aceste zile participă la ministeriala NATO de la București. România este în prezent "capitala" Alianței Nord-Atlantice și are ocazia unică de transforma avantajele strategice oferite de prezența pe Flancul Estic în câștiguri palpabile pentru populație.
"Suntem extrem de recunoscători ministrului federal de Externe, Annalena Baerbock, pentru că Germania deține președinția G7. Sunt cele șapte mari economii dezvoltate ale lumii Occidentale, incluzând Japonia. Și faptul că există o întâlnire la care voi participa împreună cu Secretarul General cu țările de pe Flancul Estic care ajută cel mai mult Ucraina, inclusiv în pregătirea reconstrucției Ucraina, va veni și Banca Mondială la această întâlnire, și BERD, va fi Norvegia, va fi Suedia, va fi și Spania, donatori importanți inclusiv financiar și economic. Și atunci dacă vorbim despre relevanța strategică a României, este foarte bine că România este capitala NATO pentru câteva zile, dar omul să își pună o întrebare corectă: dacă sunt atât de important strategic și militar, de ce nu sunt la fel de important și relevant economic și comercial și ca investiții? Și e o întrebare legitimă. Deci această întâlnire de mâine aduce ceea ce cancelarul german a spus la Praga acum două săptămâni... centrul de greutate al Europei se mută către Est. Este o invitație ca țări ca România, ca Polonia, ca Cehia, să jucăm poate un pic mai ambițios, mai robust, și strategicul să se transforme în dividende de prosperitate", a declarat numărul doi în NATO, în platoul Observator.