Obiceiul de dimineaţă care "ucide" încet, dar sigur! Renunţă la el până nu e prea târziu
Deşi nu v-aţi fi închipuit, o ceaşcă de cafea consumată pe stomacul gol este un şoc imens pentru întregul organism
De Redactia Observator la 01.04.2015, 08:53
Deşi nu v-aţi fi închipuit, o ceaşcă de cafea consumată pe stomacul gol este un şoc imens pentru întregul organism
Motivul?! O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv. Persoanele care suferă de gastrita pot simţi asta foarte repede. Chiar şi persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.
În cazul în care cantitatea acestui acid este redusă, atunci veţi întâmpina dificultăţi când veţi servi o masă bogată în proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus. Aşadar, o ceaşcă de cafea pe stomacul gol va stimula secreţia acidului clorhidric exact atunci când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere. Tocmai de aceea este indicat să se consume după masa de dimineaţă, asta pentru a stimula digestia!
Proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie băută la o oră după ce v-aţi trezit şi după ce aţi mâncat cel puţin o felie de pâine.
De asemenea, o ceaşcă de cafea băută pe stomacul gol poate provoca vărsături, dureri abdominale şi discomfort. Dacă sunteţi o persoană care de obicei nu poate mânca dimineaţa, şi aveţi nevoie într-adevăr de o ceaşcă de cafea, combinaţi-o cu puţin lapte pentru a-i slabi concentraţia.