Între 65 şi 400 de lei pentru răsfăţul de primăvară al cățeilor
Odată cu venirea primăverii, câinii de companie trec printr-o serie de transformări. S-a terminat cu blana mare, lăsată să crească din timp, astfel încât căţeii să nu sufere din cauza iernii. Acum trebuie duşi la salon, unde sunt îngrijiţi corespunzător.
De Redactia Observator la 27.03.2019, 18:08Odată cu venirea primăverii, câinii de companie trec printr-o serie de transformări. S-a terminat cu blana mare, lăsată să crească din timp, astfel încât căţeii să nu sufere din cauza iernii. Acum trebuie duşi la salon, unde sunt îngrijiţi corespunzător. În plus, stăpânii sunt sfătuiţi ca - atunci când temperaturile cresc - să le dea de băut foarte multă apă, ca să nu li se deshidrateze blana.
"Ochii trebuie curăţaţi cu soluţii speciale, ca să nu lase petele acelea inestetice. De spălat mai des nu este voie decât o dată pe lună. Mai sunt şampoane uscate care se pot folosi în fiecare zi când vin de la plimbare. Se aplică, se periază şi aşa se mai scoate din mizeria de pe blăniţă" - Carmen Lupea, proprietară salon înfrumuseţare
Gabriel, stăpânul lui Sasha, un căţel de şase ani, susţine că "e mai bine pentru toată lumea să îl aduce la salon şi să aibă grijă de el un specialist, o persoană care chiar ştie ce face".
Specialiştii recomandă şi deparazitarea animalelor, mai ales în această perioadă.
"Eu prefer zgărdiţele antiparazitare care au un efect mai îndelungat şi sunt mai sigure. Mulţi preferă pastilele, dar atacă ficatul" - Carmen Lupea, proprietară salon înfrumuseţare
Însă, dacă remarcaţi că animalul dumneavoastră de companie are o inflamaţie a pielii, urechii sau o secreţie urât mirositoare, specialiştii din saloanele de profil nu au cum să vă ajute.
"În cazul respectiv trebuie mers imediat la medicul veterinar pentru că acolo este o problemă. Cel mai probabil este un exces de ceară, însă toate se pot trata foarte uşor" - Carmen Lupea, proprietară salon înfrumuseţare
După ce a fost tuns, patrupedul este spălat la o temperatură de 30 de grade. Totuşi, câinii de talie mare trebuie spălaţi cu o apă ceva mai rece pentru că ei nu suportă apa caldă.
Studiile arată că peste 50% dintre români au un patruped. Dar asta nu înseamnă că sunt şi atenţi la nevoile pe care le au, spre deosebire de alte ţări din Europa.
De exemplu, în Anglia se fac vizite chiar şi fără motiv la veterinar, doar pentru că stăpânii vor să se asigure că este totul în regulă. În plus, toaletarea se face constant la 4-6 săptămâni.
Carmen Lupea a deschis salonul de înfrumuseţare pentru căţei în urmă cu 7 ani, după ce a lucrat în Anglia la un petshop.
O toaletare completă costă între 65 de lei şi poate ajunge chiar şi până la 400 de lei pentru patrupedele de talie mare.