România sălbatică, mai frumoasă ca niciodată în noul documentar Wild Carpathia
România nu a arătat niciodată mai frumos iarna ca în episodul 5 al documentarului Wild Carpathia. Producţia începută în 2011 şi devenită rapid o carte de vizită a ţării noastre a avut aseară premiera ultimei părţi.
De Redactia Observator la 20.09.2019, 21:14România nu a arătat niciodată mai frumos iarna ca în episodul 5 al documentarului Wild Carpathia. Producţia începută în 2011 şi devenită rapid o carte de vizită a ţării noastre a avut aseară premiera ultimei părţi. Realizatorul ei, britanicul Charlie Ottley, a petrecut aproape cinci luni în sălbăticie, alături de urşi, cerbi şi râşi. Şi a surprins imagini incredibile.
Pui de urs care ies pentru prima dată din bârlog, un râs care vânează o căprioară, obiceiuri unice, peisaje de vis. Este Wild Carpathia, al cincilea documentar dintr-o serie începută în 2011, care prezintă România aşa cum nu a mai făcut-o nimeni.
Patru luni şi jumătate petrecute în sălbăticie, 300 de ore de filmări, săptămâni la rând de editare video. Totul, pentru cel mai bun episod realizat până acum. Unul care arată România sălbatică în timpul iernii. Britanicul Charlie Ottley este cel care a pus pe picioare întregul proiect.
Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia: Am filmat la minus 20 de grade Celsius în Harghita. În zăpada foarte adâncă, urmăream lupii, am prins puii de urs cum ieşeau din cuib pentru prima dată. Ne uitam la cer, nu puteam să mergem, am căzut. A fost uimitor ceea ce am surprins
Tradus în 11 limbi şi difuzat în 110 ţări de pe Glob, documentarul a devenit viral pe internet. A fost susţinut şi de prinţul Charles al Marii Britanii, îndrăgostit de Transilvania şi, în special, de satul Viscri, unde îşi petrece des concediul.
Prinţul Charles: România este o ţară minunată. Românii au avut experienţe dureroase de-a lungul timpului. Vieţile lor au fost distruse de multe ori. Noi suntem datori să găsim o soluţie pentru ca viitorul să fie mai bun pentru ei
Fiecare episod a costat peste 150 de mii de euro. Echipa de producţie a strâns banii din donaţii şi sponsorizări. În 2014, Ministerul Turismului a refuzat să finanţeze realizarea documentarului, pentru că britanicii prezentau şi lipsa de interes a autorităţilor faţă de nenumărate obiective.
Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia: Le-am zis: "Lăsaţi-mă să spun adevărul!". Oamenii vă vor respecta mai mult, ca şi Guvern, dacă spuneţi adevărul! Dacă vreţi să se îndrăgostească la loc de ţara lor, nu mai ascundeţi sub covor toate lucrurile negative. Au spus că nu sunt de acord. Te plătim să promovezi România, iar acele lucruri nu sunt frumoase
Charlie Ottley plănuieşte să viziteze şi Delta Dunării. Este singurul loc din România unde nu a filmat până acum.
Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia: Turismul ar putea fi cea mai mare sursă de venit a României, dar doar dacă încetăm cu disputele. Trebuie să protejăm şi să promovăm lucrurile de valoare. Altfel, totul va dispărea
Premiera documentarului Wild Carpathia a avut loc seara trecută, în Bucureşti. Iar pe 28 septembrie, filmul va fi proiectat în Piaţa Sfatului din Braşov.