Capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, este un paradis al pasionaţilor de fotografie
Toamna a adus un spectacol al culorilor la înălţime. În Masivul Şureanu, în această perioadă, culmile se transformă în adevărate tablouri. De exemplu, capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, este un paradis al pasionaţilor de fotografie. Pe o vreme ca de vară, călătoria e cu atât mai plăcută.
De Redactia Observator la 14.10.2019, 22:30Toamna a adus un spectacol al culorilor la înălţime. În Masivul Şureanu, în această perioadă, culmile se transformă în adevărate tablouri. De exemplu, capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, este un paradis al pasionaţilor de fotografie. Pe o vreme ca de vară, călătoria e cu atât mai plăcută.
În jurul cetăţilor dacice din Munţii Şureanu, luna lui Brumărel pictează în culori pastelate pădurile de fagi şi de stejari. De la pâlcuri galbene la unele roşiatice, nu există turist care să ajungă la Sarmizegetusa Regia şi să nu fie cucerit de jocurile cromatice impresionante.
Este un loc încărcat de istorie care stârneşte şi curiozitatea turiştilor străini. Fascinaţi de vechile civilizaţii, nu se plâng că trebuie să urce pe jos câţiva kilometri.
Alexandru Boru, ghid turistic: Este capitala vechiului regat dacic şi mi se pare că trebuie să-l facem cunoscut. Eu cred că oamenii au fost impresionaţi, mai ales că nu ştiau de existenţa Sarmisegetuzei
Şi pensiunile de pe Valea Dacilor sunt fermecătoare. Aceasta, de pildă, a fost ridicată lângă vechea moară de apă. Proprietarii au decis să păstreze şi utilajul de dărăcit lâna, un meşteşug pe cale de dispariţie.
Dorina Marinchescu, proprietar: Ştiu că au luat-o prin anii 60, când încă nu era curent şi era purtată de un motor aici, afară, un piston care folosea cea mai ordinară benzină în vremea aceea. Aşa am fost obişnuiţi să le avem şi nu le putem înstrăina. Fac parte din patrimoniu. Moara a rămas chiar de muzeu
Peste 70.000 de turişti au vizitat Sarmizegetusa Regia, de la începutul anului, un număr-record.