Secretul gospodinelor! Care e INGREDIENTUL-CHEIE pentru cele mai PUFOASE CLĂTITE
Clătitele sunt un desert mereu la îndemână și pot fi combinate cu fructe, gemuri și tot soiul de arome
De Redactia Observator la 15.07.2015, 18:14Clătitele sunt un desert mereu la îndemână și pot fi combinate cu fructe, gemuri și tot soiul de arome
Iată ce pași trebuie urmați pentru niște clătita pufoase și extrem de delicioase!
Ai nevoie de:
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 200 grame făină
- 2 lingurițe praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat
- 1 plic zahăr vanilinat
- două linguri de zahăr
- 3 linguri de ulei
- un vârf de sare
- ulei.
Cum le prepari:
- Amestecă faină cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilinat şi dă totul prin sită.
- Separă albuşurile de gălbenuşuri. Mixează albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare.
- Combină laptele cu uleiul.
- Toarnă laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecă cu combinaţia de ingrediente uscate (faină, praf de copt etc.), folosind mixerul.
- Încorporează albuşurile cu ajutorul unui ţel. Amestecă cât mai încet până când compoziţia devine omogena.
Încălzește tigaia şi toarnă puţin ulei în ea. Acum ești gata să obții cele mai delicioase clătite!