Slănina afumată, pe post de medicament. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate
Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima.
De Redactia Observator la 07.12.2018, 22:34Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima. În plus, nu este nici greu de preparat.
În gospodăriile de la ţară, slănina afumată este pregătită după o reţetă veche, numai după ce este ţinută şapte zile în saramură.
Apoi este presărată boiaua. În afumătoarea din curte, va sta pe jar domol în lemn de carpen până prinde culoarea aurie.
După ce a stat 24 de ore la afiumat, slăninunţa este gata.
Nutriţioniştii spun că slănina de porc conţine acizi graşi Omega 3. Creşte imunitatea şi are şi beneficii cardiace. Cu o singură condiţie. Să fie consumată în cantităţi mici.
Slănina este o formă de ajutor contra colesterolului rău. Are în compoziţie mineralul numit seleniu, nu face decât să ridice rata metabolică, rata metabolic fiind viteza cu care organismul nostru procesează nutrienţii, spune Ionuţ Ignat, medic dietetician.
80 de grame pe zi este porţia maximă recomandată de nutriţionişti.