TOATE GOSPODINELE fac GREȘEALA ASTA! Cum să prepari CEL MAI GUSTOS IAURT DE CASĂ
Iaurturile făcute din lapte praf nici nu merită puse în coșul de cumpărături. Uită de ele și prepară-l singur acasă, mai ales dacă ai copii.
De Redactia Observator la 16.01.2016, 18:32Iaurturile făcute din lapte praf nici nu merită puse în coșul de cumpărături. Uită de ele și prepară-l singur acasă, mai ales dacă ai copii.
E foarte simplu şi îți va răpi doar câteva minute. Vei redescoperi gustul unic al iaurtului pe care-l mâncai la bunici.
Ai nevoie de doar două ingrediente pentru a obține un aliment gustos şi sănătos:
-1 litru de lapte nepasteurizat – ideal ar fi să folosești lapte de ţară, dintr-o sursă sigură;
-3 linguri de smântână – de preferat tot de ţară sau iaurt bio.
Iată modul de preparare:
Se pune laptele la fiert, apoi se dă deoparte la răcit. Dacă ai un termometru de bucătărie, verifică dacă laptele a ajuns pe la 37° C, atunci este pregătit de următoarea etapă. Dacă nu ai un termometru, foloseşte degetul, laptele trebuie să fie călduţ, să nu frigă. De obicei, toate gospodinele îl pun încă fierbinte.
Se adaugă smântâna sau iaurtul bio și se amestecă energic cu un tel pentru omogenizare.
Se toarnă compoziţia într-un vas de lut, borcan sau în ce recipient ai la îndemână şi se păstrează aşa, acoperit cu o pânză în jur de 6-8 ore la temperatura camerei, pentru a se prinde.
Iarna este indicat să se așeze vasul pe calorifer, temperatura ideală pentru prindere fiind în jur de 40° C. Odată prins are un gust acrişor, iar compoziţia este mai fermă. Se amestecă încă o dată şi se pune la frigider.
Iaurtul va fi cremos, se va putea consuma cu fructe, seminţe sau în orice combinaţie îți place.
Un mod ideal de a te păstra sănătos este să renunţi la cât mai multe produse din comerţ, înlocuindu-le cu cele făcute în casă.