Trotineta pe zăpadă, noua distracţie de pe pârtiile din România
Un nou sport extrem prinde viteză pe pârtiile din România: cu trotineta pe zăpadă. Moda este importată din Occident, acolo unde se organizează şi competiţii internaţionale. La noi, primele trotinete pentru zăpadă se pot închiria din Poiana Braşov.
De Sorin Secli la 06.01.2020, 20:24- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Un nou sport extrem prinde viteză pe pârtiile din România: cu trotineta pe zăpadă. Moda este importată din Occident, acolo unde se organizează şi competiţii internaţionale. La noi, primele trotinete pentru zăpadă se pot închiria din Poiana Braşov. Atenţie însă, se pot folosi doar pe pârtia de sănii, nu şi pe cea de schi sau snowboard.
În Occident, iubitorii sporturilor de iarnă au trecut de mult la un alt nivel: au agăţat schiurile şi clăparii în cui şi au ieşit cu trotinetele pe zăpadă. Noul sport a ajuns de curând şi pe pârtiile de la noi.
"Lasă un pic pe călcâie şi, când luaţi stânga de ghidon, un pic pe vârfuri. Astea sunt singurele reguli", ne spune un pasionat al acestui sport.
"E prima oară, dar e super fain. Nu ştiu cum e cu schiurile, că n-am încercat, dar cu trotineta e super fain", declară un turist.
"Şi copilul se descurcă deja. E foarte simplu", exclamă o turistă.
În Poiana Braşov, în premieră în România, se pot închiria zece astfel de trotinete. O oră costă 20 de lei, iar o zi întreagă 60 de lei. Pentru practicarea acestui sport nu e nevoie de un costum special sau de cască de protecţie.
Mircea Spoială, antreprenor: Este o combinaţie între snowboard şi trotinetă. Avem un ghidon, care este folosit pentru a lua direcţie. Această trotinetă poate fi folosită şi pentru viteză, dar şi pentru relaxare, pur şi simplu.
Trotineta pentru zăpadă este însă interzisă pe pârtiile de schi şi snowboard. Aşa că turiştii o folosesc doar pe pârtia de sănii.
Cătălin Petrescu, salvator montan Salvamont Braşov: La sănii vorbim de cadre metalice, cum putem vorbi şi la bicicletele acelea pentru zăpadă, care dacă sunt scăpate de sub control pot fi poate periculoase pentru turiştii din aval.
Turiştii stau la rând să încerce şi pârtiile special amenajate pentru colac.
"E mai fain decât pe schiuri că nu ştiu să mă dau, dar e chestia asta e simplu, e uşor şi frumos", afirmă un turist.
Pentru o zi în parcul din Poiana Brasov, turiştii plătesc 60 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii.