Trucuri pentru un zâmbet de invidiat. Dinți mai albi cu șase nuanțe în 20 minute
Cu toţii ne dorim un zâmbet de invidiat, doar că fumatul, cafeaua, alimentele colorate nu prea ne ajută, dar o pot face, în schimb, medicii dentişti. Tehnicile de albire a dinţilor sunt tot mai diverse: de la albirea cu laser, la cea cu lampă cu lumină albastră.
De Redactia Observator la 11.03.2019, 13:28Cu toţii ne dorim un zâmbet de invidiat, doar că fumatul, cafeaua, alimentele colorate nu prea ne ajută, dar o pot face, în schimb, medicii dentişti. Tehnicile de albire a dinţilor sunt tot mai diverse: de la albirea cu laser, la cea cu lampă cu lumină albastră.
La medic, indiferent de specializarea lui, preferi să stai cât mai puţin. Să scapi de acolo dar, evident, cu problema rezolvată. O albire cu laser durează doar 20 de minute, iar rezultatul este este vizibil imediat. Şi nu vorbim de orice rezultat: dinţii pot fi mai albi cu până la şase nuanţe. Un astfel de tratament costă între 1000 şi 1400 lei, iar procedura poate fi reluată după un an şi jumătate. Ceva mai scumpe sunt însă faţetele.
"În momentul in care vorbim de fatete vorbim de 1.000 lei per fateta si poate sa ajunga la 1.300 per fateta. Si atunci ganditi-va ca daca vrem sa ne facem frontul, minim 6 dinti arcada superioara si 6 dinti arcada inferioara. Minim. Fateltele sunt de mai multe tipuri - fatetele cu preparatii şi fatetele non preparaţii. Cele cu preparaţii implica slefuirea dintilor. Daca dintii au fost cariati si necesita acest lucru, atunci e o slefuire foarte buna. Diferentele intre cele doua manopere ar fi ca fatetele vin sa repare anumite defecte ale dintelui pe care cu o albire nu poti sa le rezolvi. Pete care apar din cauza folosirii in copilarie ale unor medicamente. Acelea nu pot fi scoase la albire." a explicat medicul stomatolog.
"Recomandarile dupa albire sunt sa nu consumati bauturi colorate in următoarele 4 5 zile. Daca sunteti fumatoare, incercati sa reduceti numarul de tigari pe care le veti fuma in urmatoarele 4 5 zile si tot ce inseamna aliment colorat in urmatoarele zile sa puneti direct in spatele dintilor. Adica sa nu vina direct in contact cu fata dintilor" a adăugat specialistul.
Avem şi varianta ieftină, să ştiţi. Bicarbonatul de sodiu. Periajul cu bicarbonat, mai exact. Dar cam astea ar fi alternativele. Alte tratamente făcute acasă nu sunt indicate, atrag atenţia specialiştii, pentru că, în loc să obţinem un zâmbet alb, imaculat, putem distruge smalţul.