Secrete din bucătăria Ninei Hariton. Tânăra de 31 de ani este câştigătoarea sezonului 11 Chefi la cuţite
La rubrica Bun Gust avem un interviu special cu însăşi câştigătoarea competiţiei "Chefi la Cuţite". Nina Hariton locuieşte în Paris şi a fost prima femeie din istoria "Chefi la cuțite" care a luat cuțitul de aur.
De Redactia Observator la 21.06.2023, 16:40A studiat un an gastronomia franceză și a lucrat 5 ani în restaurante haute cuisine în Franța, dar nu a ales să meargă mai departe pe drumul bucătăriei. A preferat imobiliarele.
Andreea Gherasim: Nina, în primul rând felicitări! Vreau să îmi spui care a fost senzaţia când ai auzit că eşti marea câştigătoare?
Nina Hariton: Mulţumesc pentru urările de bine. Vezi că încă am emoţii şi de dimineaţă toate mesajele mă inundă şi nu mă pot linişti încă nu îmi vine a crede.
Andreea Gherasim: Te aşteptai? Sperai?
- Record de audiență pentru Finala Chefi la cuțite. Nina Hariton este câștigătoarea sezonului 11 al show-ului...
- Nina Hariton este marea câştigătoare Chefi la cuţite, sezonul 11. Tânăra de 31 de ani a primit trei cuţite de...
- Două clanuri de romi au îngrozit un cartier din Milano. Zeci de oameni s-au bătut cu mese de călcat, bâte,...
Nina Hariton: Nu mă aşteptam, speram foarte mult! Nu am încetat niciodată să cred până în momentul în care Gina a anunţat numele meu. Nicio clipă nu m-am îndoit de faptul că eu pot.
Andreea Gherasim: Ne descri un pic farfuria pe care ai prezentat-o juriului , farfuria câştigătoare?
Nina Hariton: Felul întâi am făcut un bisc de homar cu un caviar de linte, felul doi exact o farfurie pe care noi am mai făcut-o în battle şi cu care am câştigat este vorba despre un cod în stil japonez şi la desert a fost un desert reinventat după cum aţi văzut asearaă, un desert ad hoc, pe moment - o sferă de ciocolată.
Mie întotdeauna mi-a plăcut să mănânc foarte mult. Sănătos, gustos, făcut de casă. Pentru mine în general bucătăria trebuie să fie făcută din mâna noastră şi totul să fie proaspăt. Mi-am dezvoltat şi mai tare gustul bucăăriei atunci când am ajuns în Franţa şi am găsit această oprtunitate să fac şcoala de bucătari. Faptul că am făcut şcoala de bucătari în Franţa a fost o punte de lansare, de cunoaştere a ţării de integrare mult mai uşor într-o ţară străină pe care nici nu o cunoşteam. Acum cu ocazia "Chefi la cuţite" am început să scriu şi o carte de bucate, o carte cu tehnici reţete şi secrete din bucătăria mea.
Eu pot să mă definesc ca fiind o iubitoare de legume proaspete. Legume pe care dacă avem posibilitatea să le culegem din grădina noastră de ce nu, dar dacă nu trebuie să le luăm dimineaţa de la piaţă de la producătorii locali. Mi se pare important să susţinem producătorii locali şi să consumăm local cât mai mult posibil.
Pentru cei care îşi doresc să facă o carieră în bucătărie eu le-aş spune doar aşa - dacă iubeşti să găteşti, dacă iubeşti să transmiţi, să îţi pui sufletul pe farfurie, atunci mergi şi fă o şcoală de bucătari şi încearcă să faci ceva deosebit.