Dosarul motorinei furate de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Şase persoane au fost trimise în judecată
Şase persoane au fost trimise în judecată în cazul privind sustragerea de motorină destinată Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, a informat, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Trei dintre aceste persoane sunt acuzate că ar fi sustras combustibilul de la societatea unde erau angajaţi şi au raportat apoi că respectivele cantităţi au fost livrate bazei militare. Astfel, a fost furată o cantitate de cinci tone de combustibil, pusă apoi în vânzare la un preţ la jumătate faţă de cel practicat de comercianţii autorizaţi.
De Redactia Observator la 22.06.2023, 11:01Potrivit unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus trimiterea în judecată a unui număr de şase inculpaţi, doi dintre aceştia, sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare în formă continuată, unul, pentru infracţiunea de complicitate la delapidare, iar ceilalţi trei inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire în formă continuată.
Furt uriaș de motorină la Baza Mihail Kogălniceanu
"S-a reţinut, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada mai - iulie 2021, primii trei inculpaţi, având calitatea de angajaţi în cadrul S.C. E.E. S.R.L. au dezvoltat un mod de operare, în sensul sustragerii de cantităţi de motorină aparţinând acestei societăţi, raportând totodată superiorilor din cadrul societăţii că respectivele cantităţi ar fi fost livrate Bazei Aeriane Mihail Kogălniceanu, în scopul alimentării generatoarelor, conform contractelor încheiate cu K.B.R., această din urmă societate fiind înfiinţată de guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru a asigura logistica bazelor americane de pe teritoriul României", se arată în comunicat.
Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că primii trei inculpaţi ar fi alimentat generatoarele din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu cantităţi de motorină inferioare celor consemnate în documentele interne ale societăţii E.E. SRL, obţinând astfel diferite surplusuri de motorină, pe care şi le-au însuşit. Ulterior, combustibilul sustras, în cantitate totală de aproximativ 5.000 de litri, ar fi fost pus în vânzare către diverse persoane interesate, la un preţ reprezentând aproximativ jumătate comparativ cu cel practicat de comercianţii autorizaţi.
Trei dintre inculpaţi au fost cercetaţi iniţial sub control judiciar, în prezent nemaifiind supuşi vreunei măsuri preventive. Totodată, în cauză a fost instituită şi ulterior menţinută măsura asigurătorie a sechestrului, asupra sumei de aproximativ 2.000 euro, ridicată de la unul dintre inculpaţi.