Antena Meniu Search
x

Update Furt uriaș de motorină la Baza Mihail Kogălniceanu. Șapte militari români și un civil au fost arestați preventiv

Unii români au înțeles altfel parteneriatul cu armata americană: ei ne oferă siguranță, noi le golim rezervoarele. Șapte militari români şi un civil au fost reţinuţi și apoi arestați preventiv, fiind acuzaţi că au furat tone de combustibil din baza militară Mihail Kogălniceanu.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.11.2022, 20:08

Vezi și

22 de militari şi civili sunt acuzaţi de procurori că, în ultimele luni, au furat şapte tone de combustibil, motorină şi kerosen din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Combustibilul era sustras direct din cisterne, în bidoane şi canistre de plastic şi era scos din bază chiar cu maşinile personale ale suspecţilor, susţin surse din anchetă. Apoi era vândut la negru, brut sau diluat, către fermieri, proprietari de utilaje agricole. 

Ieri au fost făcute mai multe percheziţii la domiciliile celor anchetăţi, dar şi în unitatea militară, percheziţii în urmă cărora au fost reţinuţi şapte militari şi un angajat civil al bazei. Miercuri seara, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis arestarea lor preventivă. Din informațiile obținute de reporterii Observator, cei opt au contestat măsura, cerând doar control judiciar.

Nu este prima dată când se fură combustibil din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Între 2017 şi 2021, alţi militari şi angajaţi civili au sustras motorină de două milioane de dolari până să fie prinşi. Iar recent, un alt dosar a fost deschis pentru abuz în serviciu şi coprupţie pentru contracte atribuite ilegal unor firme care se ocupau de construcţii şi reparaţii în baza aeriană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Furt uriaș de motorină la Baza Mihail Kogălniceanu. Șapte militari români și un civil au fost arestați preventiv