Medici din București, plasați sub control judiciar după ce au făcut proceduri estetice fără autorizație
Mai mulți medici au fost plasați sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fiind acuzați de exercitarea fără drept a unei profesii și înșelăciune. Aceștia ar fi făcut în Capitală proceduri medicale fără să fie autorizați.
De Redactia Observator la 06.06.2022, 17:05Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 9 inculpați. Printre aceștia se găsesc cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie și un fizioterapeut.
Au făcut operații estetice fără autorizație
Față de aceștia procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi și înşelăciune. De asemenea, față de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă s-a dispus efectuarea urmăririi penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, informează Mediafax.
Conform procurorilor, în anii 2020 și 2021, în cadrul unei clinici de înfrumusețare din București, inculpații ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege. Aceștia ar fi efectuat diverse proceduri medicale, cum ar fi volumizare buze, rinocorecție, umplere cearcăne și augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.
- Medicul Octavian Mazilu, arestat preventiv. A luat 300 de lei șpagă, deși câștiga 6.000 de euro pe lună ca...
- O femeie s-a ales cu găuri în față și o pagubă de 2.000 de euro, după ce a mers la un estetician fără drept...
- O mamă şi fiica ei s-au dat drept medici şi au făcut intervenţii estetice într-un cartier rezidenţial din...
Procurorii susțin că pacienții ar fi fost induși în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calității de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menționată. În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de clinică, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și înşelăciune.
Din probele administrate a rezultat că clinica ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi.