Amendă usturătoare pentru un turist spaniol care a vrut să se răcorească în Fontana di Trevi
Un tânăr de 26 de ani, din Spania, a fost amendat după ce o patrulă de polițiști din capitala Italiei l-a găsit în apele unuia dintre cele mai cunoscute monumente din oraș: Fontana di Trevi. După cum notează Corriere della Sera, turistul nu a mai făcut față caniculei și a decis să se răcorească în apa monumentului.
Incidentul a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 5, iar polițiștii care patrulau în Piața Trevi, din cartierul Quirnale, l-au scos pe acesta din fântână și l-au legitimat. Pedeapsa acestuia a fost pe măsura delictului său: o amendă de 450 de euro.
Trebuie precizat că de-a lungul timpului unii turiștii care au ajuns în Roma au încercat să recreeze o scenă celebră din filmul "La Dolce Vita" în care actrița Kerstin Anita Marianne Ekberg intră în apele fântânii. Autoritățile au luat măsuri dure de-a lungul timpului pentru a se asigura că cei care vor să facă acest lucru vor fi împiedicați sau cel puțin aspru pedepsiți, pentru a proteja monumentul medieval.
Canicula afectează Peninsula Italică
În ultima perioadă, Italia și restul Europei Occidentale se confruntă cu un val de căldură extremă care îngreunează viața de zi cu zi, dar și segmente importante din agricultură. Reuters notează că această caniculă a adus o secetă extremă care poate duce la pierdere a aproximativ 50% din producția agricolă a regiunilor din nordul țării.
- Fontana di Trevi produce anual 1,5 milioane de dolari, în monede și alte obiecte pe care turiștii le aruncă în apă
- Ce pedeapsă a primit o femeie care a distrus un monument vechi de câteva secole din inima Romei
- Un hoţ a furat o maşină din Roma, cu tot cu bătrâna care stătea pe bancheta din spate. Poliţia italiană a...
Efectele temperaturilor ridicate pot fi observate în creșterea semnificativă a consumului de curent electric, ceea ce pune o presiune crescută pe rețeaua electrică, dar și în cazul unuia dintre cele mai cunoscute atracții din Roma: râul Tibru.
"Noroi și insulițe de pământ care nu au mai fost văzute până acum au apărut odată cu scăderea nivelului râului Tibru. Râul capitalei se află la niveluri mult mai scăzute decât mediile sezoniere, atât de mult încât romanii își dau seama de situația anormală și dau vina pe încălzirea globală.