Antena Meniu Search
x

Video Pod zburător, instalat deasupra fluviului Tibru, noua atracţie turistică a Romei. Ce simbolizează monumentul

Roma a primit, în aceste zile, un monument nou şi neobişnuit: un pod zburător instalat deasupra fluviului Tibru. Este vorba de o instalaţie artistică temporară a unui creator francez. Arcadele podului, sunt suspendate de trei uriaşe baloane cu heliu.

de Redactia Observator

la 15.07.2021, 09:08

Vezi și

O nouă creaţie artistică atrage privirile la Roma. Un pod a fost instalat deasupra fluviului Tibru, iluminat, lung de 18 metri, suspendat de trei baloane mari de heliu, încântă trecătorii care se opresc pentru a face poze cu noua atracţie a oraşului. 

Lucrarea este inspirată de un proiect nerealizat al lui Michelangelo: un pod între palatul cardinalului Farnese şi grădinile acestuia, de pe malul opus. Instalaţia a fost comandată de ambasada Franţei, care ocupă în prezent palatul Farnese, ca un simbol al relaţiei dintre cele două ţări. Podul a fost inaugurat marți seara (13 iulie) şi va putea fi admirat până duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pod zburător, instalat deasupra fluviului Tibru, noua atracţie turistică a Romei. Ce simbolizează monumentul